Nie obawiaj się, używam wężyka z oplotu przy zasypie 15kg.
Przekładanie zacieru do beczki też zajmie sporo czasu, nie jestem pewien czy coś przyśpieszysz a na pewno się narobisz.U mnie przy zastosowaniu filtratora z oplotu+kranika w garnku całość warzenia wraz ze śrutowaniem 15kg słodów zajmuje 6 godzin.
Też myślałem o beczkach ale zrezygnowałem z powodu wagi takowej wypełnionej 80 litrami piwa.Jak to przesunąć,przelać,umyć i tak dalej ?
Przekładanie zacieru do beczki też zajmie sporo czasu, nie jestem pewien czy coś przyśpieszysz a na pewno się narobisz.U mnie przy zastosowaniu filtratora z oplotu+kranika w garnku całość warzenia wraz ze śrutowaniem 15kg słodów zajmuje 6 godzin.
Też myślałem o beczkach ale zrezygnowałem z powodu wagi takowej wypełnionej 80 litrami piwa.Jak to przesunąć,przelać,umyć i tak dalej ?
Comment