No i zacząłem! Na początek oczywiście poszedł starter Coopersa - Lager.
Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem, więc: rozpuściłem cukier - 1kg w 2l wody, do tego dodałem starter, wsjo pięknie wymieszałem. Potem schłodziłem do ok 30st. i wlałem do fermentatora. Poziom blg to 11, temperatura brzeczki 21st. Do tego dodałem drożdże w proszku dostarczone w zestawie i wymieszałem dokładnie.
Zamknąłem pojemnik, włożyłem rurkę, zalalem wodą i teraz niecierpliwie czekam na fermentację! Jejku ile "budowanie" pierwszego piwa daje emocji.już się nie mogę doczekać kiedy pracowite drożdżyki zaczną swoją mrówczą pracę :-)
Nie omieszkam opisać moje dalsze boje z PIERWSZYM w życiu piwem własnej produkcji
Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem, więc: rozpuściłem cukier - 1kg w 2l wody, do tego dodałem starter, wsjo pięknie wymieszałem. Potem schłodziłem do ok 30st. i wlałem do fermentatora. Poziom blg to 11, temperatura brzeczki 21st. Do tego dodałem drożdże w proszku dostarczone w zestawie i wymieszałem dokładnie.
Zamknąłem pojemnik, włożyłem rurkę, zalalem wodą i teraz niecierpliwie czekam na fermentację! Jejku ile "budowanie" pierwszego piwa daje emocji.już się nie mogę doczekać kiedy pracowite drożdżyki zaczną swoją mrówczą pracę :-)
Nie omieszkam opisać moje dalsze boje z PIERWSZYM w życiu piwem własnej produkcji
Comment