Nowy piwomaniak.Pierwsze zacieranie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mielek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 04-2008
    • 10

    #16
    Dziękuję za podpowiedz, jednak z tą temperaturą będę miał problem. W mieszkaniu za ciepło a w lodówce za zimno Myślałem o jakimś koźlaku

    Comment

    • jkocurek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 12-2006
      • 1030

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mielek
      Dziękuję za podpowiedz, jednak z tą temperaturą będę miał problem. W mieszkaniu za ciepło a w lodówce za zimno Myślałem o jakimś koźlaku
      Tylko, że to typowy lager właśnie a napisałeś, że nie chcesz aby nim było.
      Pozdrawiam,
      Jacek
      Świentechlywiki

      Comment

      • kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 06-2004
        • 9475

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek
        Tylko, że to typowy lager właśnie a napisałeś, że nie chcesz aby nim było.
        Można zrobić takiego belgijskiego koźlaka, a te są górnofermentacyjne.
        blog.kopyra.com

        Comment

        • mielek
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 04-2008
          • 10

          #19
          Dzięki za sugestie. Tylko że ja mam budvar lagery a one są dolnej fermentacji, chciałbym je wykorzystać.

          Comment

          Przetwarzanie...