Witam serdecznie wszystkich browarmaniaków!
Kiedyś w Grodkowie, z którego pochodzę był browar. Więc pomyślałem że dowiem się czegoś więcej na ten temat. Poszperałem trochę w internecie i natknąłem się na tematy związane z browarnictwem domowym. Jednak temat ucichł na dłuższy okres i dopiero niedawno, nudząc się troszkę zacząłem znowu czytać na ten temat. I tak oto trafiłem tutaj. Przeglądając wypowiedzi szanownych kolegów napaliłem się na zrobienie własnego piwka.
Będąc na urlopie w Polsce nie myśląc wiele zamówiłem zestaw startowy z BA i do tego Prawdziwe Ale.
Niestety brak czasu i butelek zmusił mnie do odczekania aż do wczoraj.
Tak więc warka nr.1 jest już w fermentatorze. Po dodaniu drożdży i ok.9h jest już piana na ok.1cm. Super.
Cały proces przebiegł bez większych ekscesów, więc jestem dobrej myśli.
Najbardzej boję się zakażenia piwa, chociaż uważam i wszystko staram się wyparzać.
To narazie tyle i do usłyszenia wkrótce.
Kiedyś w Grodkowie, z którego pochodzę był browar. Więc pomyślałem że dowiem się czegoś więcej na ten temat. Poszperałem trochę w internecie i natknąłem się na tematy związane z browarnictwem domowym. Jednak temat ucichł na dłuższy okres i dopiero niedawno, nudząc się troszkę zacząłem znowu czytać na ten temat. I tak oto trafiłem tutaj. Przeglądając wypowiedzi szanownych kolegów napaliłem się na zrobienie własnego piwka.
Będąc na urlopie w Polsce nie myśląc wiele zamówiłem zestaw startowy z BA i do tego Prawdziwe Ale.
Niestety brak czasu i butelek zmusił mnie do odczekania aż do wczoraj.
Tak więc warka nr.1 jest już w fermentatorze. Po dodaniu drożdży i ok.9h jest już piana na ok.1cm. Super.
Cały proces przebiegł bez większych ekscesów, więc jestem dobrej myśli.
Najbardzej boję się zakażenia piwa, chociaż uważam i wszystko staram się wyparzać.
To narazie tyle i do usłyszenia wkrótce.
Comment