Mikrobrowar "U Maliny" w Klukowie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ada13
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.03
    • 128

    #46
    Od ostatniego postu trochę czasu minęło, ale działamy cały czas i na dzień dzisiejszy fermentuje warka nr 28.
    Po niepowodzeniach z warką nr 8 jeszcze trzy takie nam się trafiły, jedna po drugiej. Od razu poszły z fermentatora na trawnik, użyźniać glebę .
    Skończyliśmy z górną fermentacją. Piokl13 obraził się na górniaki i od października robimy dolniaki. Kupiliśmy z odzysku dwie lodówki, do mniejszej wchodzi jeden fermentator, do drugiej dwa co znacznie poszerzyło nasze moce produkcyjne .
    I odpukać, od tamtych pechowych warek nic złego już naszego piwa nie spotkało. Wychodzi takie jakie powinno wyjść-smaczne, domowe, bez wstydu można serwować je znajomym.

    Comment

    • Makaron
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 2107

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13 Wyświetlenie odpowiedzi
      ...Po niepowodzeniach z warką nr 8 jeszcze trzy takie nam się trafiły, jedna po drugiej.
      A jak myjecie i dezynfekujecie sprzet i fermetnory? Moze trzeba poszukac elementu skad to zakazenie sie bierze by unikac wpadek na przyszlosc. Po serii niepowodzen zaczalem uzywac mocniejszej chemii i juz nie mam zadnych objekcji by za kazdym razem chlorowac kazdy element uzyty przy warzeniu.
      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

      Comment

      Przetwarzanie...
      X