Kilka miesięcy temu poruszałem tutaj temat piwa o smaku erba mate (W brazyli jest takie piwo i nazywa się Mateveza. No i dzisiaj stało się - piwo zostało rozlane do butelek. Smak ma super - intensywnie gorzkie zobaczymy za 3 miesiące.
Dla zainteresowanych podaję przepis.
Zrobiłem "normalne Ale" do tego na ostatnie 10 minut (poza chmielem) dolałem wywar z 60 gramów erba mate zaparzonego w litrze wody o temperaturze 90 stopni (5 minut parzenia). Dodałem jeszcze 90 gramów startego świeżego imbiru - przyznam że imbiru prawie nie czuć ze względu na bardzo intensywny gorzki posmak erba mate.
Za 3 tygodnie dam znać jak wyszło już nagazowane.
Dla zainteresowanych podaję przepis.
Zrobiłem "normalne Ale" do tego na ostatnie 10 minut (poza chmielem) dolałem wywar z 60 gramów erba mate zaparzonego w litrze wody o temperaturze 90 stopni (5 minut parzenia). Dodałem jeszcze 90 gramów startego świeżego imbiru - przyznam że imbiru prawie nie czuć ze względu na bardzo intensywny gorzki posmak erba mate.
Za 3 tygodnie dam znać jak wyszło już nagazowane.
Comment