Po dłuższej przerwie w warzeniu znajdę w weekend trochę czasu.
Trzeba by coś uwarzyć.
Po remanencie w zapasach do dyspozycji mam:
słód pilzneński 1,8 kg
słod monachijcki 1,4 kg
słód CaraAmber 1 kg
słód CaraHell 1 kg
słód CaraPils 0,8 kg
słód karmelowy j. 1 kg
jęczmień palony 0,5 kg
chmiel goryczkowy i aromatyczny oraz trochę różnych drożdzy suchych górnej fermentacji.
Tylko nie mam pomysłu na piwo.
Proszę. pomóżcie.... zaproponujcie coś .....
Trzeba by coś uwarzyć.
Po remanencie w zapasach do dyspozycji mam:
słód pilzneński 1,8 kg
słod monachijcki 1,4 kg
słód CaraAmber 1 kg
słód CaraHell 1 kg
słód CaraPils 0,8 kg
słód karmelowy j. 1 kg
jęczmień palony 0,5 kg
chmiel goryczkowy i aromatyczny oraz trochę różnych drożdzy suchych górnej fermentacji.
Tylko nie mam pomysłu na piwo.
Proszę. pomóżcie.... zaproponujcie coś .....
Comment