Po paru ładnych latach Browar 1/10(40/2) wznawia działalność
Warka IV dopiero (dla łatwości z ekstraktu)
ekstrakt jasny 1,7 kg WES
ekstrakt ciemny 1,7 kg WES
50 gr chmielu lubelskiego
15 gr chmielu marynka
drożdże Saflager S-23
Zagubiony cukromierz więc blg nie zmierzone tak trochę na żywioł. Po tygodniu pieknej i aromatycznej fermentacji burzliwej, nastąpiła fermentacja cicha.
Temperatura fermentacji burzliwej i cichej zależna od temperatury na dworze bo sprzęt stoi na loggii nie ogrzewanej. Zakładam ze ok 6-8 st.
Poszedłem na skrajny żywioł ze względu na nastrój i brak sprzętu (bo przez lata i przeprowadzkę na drugi koniec miasta się zapodział)
Ciekawe co z tego wyjdzie??
Warka IV dopiero (dla łatwości z ekstraktu)
ekstrakt jasny 1,7 kg WES
ekstrakt ciemny 1,7 kg WES
50 gr chmielu lubelskiego
15 gr chmielu marynka
drożdże Saflager S-23
Zagubiony cukromierz więc blg nie zmierzone tak trochę na żywioł. Po tygodniu pieknej i aromatycznej fermentacji burzliwej, nastąpiła fermentacja cicha.
Temperatura fermentacji burzliwej i cichej zależna od temperatury na dworze bo sprzęt stoi na loggii nie ogrzewanej. Zakładam ze ok 6-8 st.
Poszedłem na skrajny żywioł ze względu na nastrój i brak sprzętu (bo przez lata i przeprowadzkę na drugi koniec miasta się zapodział)
Ciekawe co z tego wyjdzie??
Comment