Co prawda tylko robiłem za widzo-asystenta, ale choć przepisem się pochwalę.
KGB (to nazwa browaru), Dansk Ale
zasyp: 5,4 słodu monachijskiego
zacieranie: infuzyjnie, przerwa białkowa 20 min, scukrzająca 50 min, dekstrynowa 20 min.
chmielenie 90 min 44 g Hallertauera Herzbrucknera i ostanie 5 min 125 g Alsace Strippespalt
Filtrowanie za pomocą worka (przed chmieleniem) oraz pompki i lejka z sitkiem.
prawie 25 l brzeczki o ekstrakcie 1052 (13 Plato, dobrze mówię?) zadaliśmy drożdżami East Coast Ale z White Labs.
Niestety, nie mam kluczy do browarku (piwnica w akademiku), więc nie mogę zerknąć na fermentację.
KGB (to nazwa browaru), Dansk Ale
zasyp: 5,4 słodu monachijskiego
zacieranie: infuzyjnie, przerwa białkowa 20 min, scukrzająca 50 min, dekstrynowa 20 min.
chmielenie 90 min 44 g Hallertauera Herzbrucknera i ostanie 5 min 125 g Alsace Strippespalt
Filtrowanie za pomocą worka (przed chmieleniem) oraz pompki i lejka z sitkiem.
prawie 25 l brzeczki o ekstrakcie 1052 (13 Plato, dobrze mówię?) zadaliśmy drożdżami East Coast Ale z White Labs.
Niestety, nie mam kluczy do browarku (piwnica w akademiku), więc nie mogę zerknąć na fermentację.
Comment