Warka 16 Jasne Mocno Chmielone wariacja IV.
Słody:
Pilzneński 1,5 kg
Pale Ale 2,5 kg
Carapils 0,4 kg
Zacieranie infuzyjne:
50' 20min.
62' 20min.
72' 40min.
78' i filtracja
gotowanie 75 min
Chmielenie:.
marynka 50g od początku
lubelski 25g 15 min. przed końcem
Wyszło 25 l 12 Blg zadano S-04
Dzisiejsze warzenie we wzmocnionym składzie. Prawdopodobnie zoztanie wzmocniona poznańska ekspozytura Browarbizu. Warzył znami nasz kolega z Poznania. Zobaczymy czy będze z niego piwowar.
goroncopozdrawiamy
Słody:
Pilzneński 1,5 kg
Pale Ale 2,5 kg
Carapils 0,4 kg
Zacieranie infuzyjne:
50' 20min.
62' 20min.
72' 40min.
78' i filtracja
gotowanie 75 min
Chmielenie:.
marynka 50g od początku
lubelski 25g 15 min. przed końcem
Wyszło 25 l 12 Blg zadano S-04
Dzisiejsze warzenie we wzmocnionym składzie. Prawdopodobnie zoztanie wzmocniona poznańska ekspozytura Browarbizu. Warzył znami nasz kolega z Poznania. Zobaczymy czy będze z niego piwowar.
goroncopozdrawiamy
Comment