Warka nr 23 Marcowe wędzone (26.09.12)
zasyp:
2,4kg monachijski
2,4kg wędzony bestmalz
0,8kg pale ale
0,4kg carared
zacieranie 30/30
gotowanie:
60' 25g northern brewer
10' 20g lubelski szyszka
23L 15Blg zadane Mauribrew lager, fermentacja 11C
Warka nr 24 Apoptoza (Denny Conn's Rye Imperial India Pale Ale)
zasyp:
11,0kg pale ale
3,00kg żytni
1,00kg cristal 150EBC
0,50kg pszeniczny
0,50kg caramel pils
0,25kg aroma 100EBC
zacieranie:
67C 75min
gotowanie:
FWH 60g Mt Hood
60min 40g Columbus + 25g Northern Brewer + 10g gips
30min 30g Mt Hood + mech
5min 90g Mt Hood
3 dni chemielenia na zimno na cichej z 60g Columbus
18Blg zadane gęstwą US-05. Duże piwo...
zasyp:
2,4kg monachijski
2,4kg wędzony bestmalz
0,8kg pale ale
0,4kg carared
zacieranie 30/30
gotowanie:
60' 25g northern brewer
10' 20g lubelski szyszka
23L 15Blg zadane Mauribrew lager, fermentacja 11C
Warka nr 24 Apoptoza (Denny Conn's Rye Imperial India Pale Ale)
zasyp:
11,0kg pale ale
3,00kg żytni
1,00kg cristal 150EBC
0,50kg pszeniczny
0,50kg caramel pils
0,25kg aroma 100EBC
zacieranie:
67C 75min
gotowanie:
FWH 60g Mt Hood
60min 40g Columbus + 25g Northern Brewer + 10g gips
30min 30g Mt Hood + mech
5min 90g Mt Hood
3 dni chemielenia na zimno na cichej z 60g Columbus
18Blg zadane gęstwą US-05. Duże piwo...
Comment