Warka 6.
W środę nawarzyłem piwa. Oto jak do tego doszło:
2 kg pilzneński
2 kg monachijski
0,3 kg barwiący
50 g Lubelski
Zacierałem w lodówce turystycznej 60 minut w temperaturze 68-65 st.
Całość chmielu 60 minut.
Do fermentacji gęstwa Safale S-04 z poprzedniej warki.
Wyszło +- 22 litry 12 BLG. Drożdże ładnie pracują.
W środę nawarzyłem piwa. Oto jak do tego doszło:
2 kg pilzneński
2 kg monachijski
0,3 kg barwiący
50 g Lubelski
Zacierałem w lodówce turystycznej 60 minut w temperaturze 68-65 st.
Całość chmielu 60 minut.
Do fermentacji gęstwa Safale S-04 z poprzedniej warki.
Wyszło +- 22 litry 12 BLG. Drożdże ładnie pracują.
Comment