Browar Domowy VADIM
Collapse
X
-
-
W19 - Altbier
Numer Nazwa Data warzenia
19 Altbier 11/11/2011
CHARAKTERYSTYKA
Wybicie BLG OG Wydajność
25,0 l 12,0 1,048 73%
SRM IBU
11,6 32,5
ZASYP
Ilość Składnik EBC %
2,10 kg słód pilzneński Optima 3,5 48,8%
2,00 kg słód monachijski Castle Malting 15 46,5%
0,20 kg słód Special B Castle Malting 300 4,7%
ZACIERANIE
15 litrów wody 69,0 ° C
25 minut 62,0 ° C
25 minut 73,0 ° C
CHMIELENIE
Ilość Nazwa AA GPH Czas
16 g Northern Brewer granulat 10 160 60'
5 g Chinook granulat 11,6 58 60'
50 g Tettnanger granulat 4,1 205 10'
DROŻDŻE
gęstwa Zymoferm Z038-2-38 Altbier, Spezialbiere
Ilość brzeczki
24,0 lComment
-
Numer Nazwa Data warzenia
20 American Stout 5.01.2012
CHARAKTERYSTYKA
Wybicie BLG OG Wydajność
24,0 l 12,5 1,051 69%
SRM IBU
37,2 46,5
ZASYP
Ilość Składnik EBC %
2,15 kg słód pilzneński Optima 3,5 46,7%
2,00 kg słód monachijski Strzegom 16 43,5%
0,35 kg palone ziarna jęczmienia Weyermann 1100 7,6%
0,10 kg słód czekoladowy pszeniczny Weyermann 900 2,2%
ZACIERANIE
15 litrów wody 73,0 ° C
60 minut 68,0 ° C
wygrzew 78,0 ° C
CHMIELENIE
Ilość Nazwa AA GPH Czas
25 g Chinook granulat 11,6 290 60'
30 g Amarillo granulat 9 270 15'
DROŻDŻE
Danstar Nottingham
Ilość brzeczki
23,0 lComment
-
W21 - Lumbago
Numer Nazwa Data warzenia
21 Lumbago 9.03.2012
CHARAKTERYSTYKA
Wybicie BLG OG Wydajność
25,0 l 11,0 1,044 74%
SRM IBU
6,6 22,2
ZASYP
Ilość Składnik EBC %
3,80 kg słód pilzneński Optima 3,5 97,4%
0,10 kg słód Special B Castle Malting 300 2,6%
ZACIERANIE
15 litrów wody 74,0 ° C
60 minut 69,0 ° C
wygrzew 78,0 ° C
GOTOWANIE 70 minut
Ilość Nazwa AA GPH
20 g Amarillo granulat 9 180
DROŻDŻE
Safbrew S-33
Ilość brzeczki
24,0 lComment
-
DANE OGÓLNE
Numer Nazwa Data warzenia
22 Abarot 30.03.2012
CHARAKTERYSTYKA
Wybicie BLG OG Wydajność
27,0 l 10,0 1,040 76%
SRM IBU
9,8 54,4
ZASYP
Ilość Składnik EBC %
3,10 kg słód pilzneński Optima 3,5 83,8%
0,60 kg słód Caramunich typ II Weyermann 120 16,2%
ZACIERANIE
11 litrów wody 72,0 ° C
60 minut 67,0 ° C
wygrzew 77,0 ° C
GOTOWANIE 60 minut
Ilość Nazwa AA GPH Czas
35 g Marynka szyszki 9,1 318,5 60'
25 g Marynka szyszki 9,1 227,5 20'
40 g Marynka szyszki 9,1 364 10'
DROŻDŻE
Danstar Nottingham
Ilość brzeczki
24,0 lComment
-
Numer Nazwa Data warzenia
23 Witbier 20.04.2012
CHARAKTERYSTYKA
Wybicie BLG OG Wydajność
24,0 l 10,5 1,042 60%
SRM IBU
3,3 16,4
ZASYP
Ilość Składnik EBC %
2,20 kg słód pilzneński Optima 3,5 50,0%
2,00 kg pszenica niesłodowana 3,4 45,5%
0,20 kg płatki owsiane błyskawiczne 2 4,5%
ZACIERANIE
15 litrów wody 69,0 ° C
115 minut 64,0 ° C
wygrzew 77,0 ° C
GOTOWANIE 60 minut
Ilość Nazwa AA GPH Czas
20 g East Kent Goldings granulat 5,5 110 60'
15 g Saaz granulat 4,3 64,5 15'
Przyprawy
20 g Curaçao 5'
7 g kolendra indyjska 5'
DROŻDŻE
Brewferm Blanche
Ilość brzeczki
22,0 lComment
-
Numer Nazwa Data warzenia
24 Belgian Blonde 23.05.2012
CHARAKTERYSTYKA
Wybicie BLG OG Wydajność
22,5 l 16,5 1,068 72%
SRM IBU
8,7 25,1
ZASYP
Ilość Składnik EBC %
4,20 kg słód pilzneński Optima 3,5 76,4%
1,00 kg słód pszeniczny Litovel 3,4 18,2%
0,20 kg słód Biscuit Brewferm 50 3,6%
0,10 kg słód Special B Castle Malting 300 1,8%
ZACIERANIE
16 litrów wody 67,0 ° C
30 minut 62,0 ° C
30 minut 72,0 ° C
wygrzew 77,0 ° C
GOTOWANIE 70 minut
Ilość Nazwa AA GPH Czas
15 g Aurora (Super Styrian) 9,5 142,5 60'
30 g East Kent Goldings granulat 5,5 165 20'
DROŻDŻE
Brewferm Blanche gęstwa, 200 ml
Ilość brzeczki
21,0 l
Drożdże ruszyły w 3 godziny po zadaniu.Comment
Related Topics
Collapse
-
Było już "a la grodziskie", "quasi grodziskie", "w stylu grodziskie", "grodziskie 2.0", "hoppy grodziskie" a nawet grodziskie, które nie smakowało jak grodziskie. Cóż przyszła pora na wersję "modern". Czym ten modern typ się wyróżnia..?...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Hejka, przez jakiś będę się tu udzielał w imieniu Centrum Piwowarstwa
Niedawno dotarł do nas Piwowar nr 50.
Numer 50 magazynu "Piwowar" skupia się głównie na grodziskim piwowarstwie, prezentując różnorodne aspekty tego stylu. Zawiera wywiady z pasjonatami...2024-09-18, 13:25 -
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Tradycyjnie wrzucam informacje o konkursach piw domowych organizowanych w PL i nie tylko
XIII Krakowski KPD –26-28.01.2024
https://www.facebook.com/krakowskikpd- Dry Hopped Imperialny Porter Bałtycki
- Best Bitter
- X-Mas English Porter
- Munich Dunkel
- British
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
Cześć, szukam lodówki na potrzeby fermentacji, nie ma nikt zbędnej?
Mowa o elektrycznej oczywiście
Pozdrawiam-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment