Milk Stout
Stout Słodka Porażka
FG 7 Blg...
Trzymałem go na burzliwej w 20 oC 14 dni, do 7 Blg odfermentował w ok 4 dni, dalej zero spadku.
W związku z tym wiem jedno - nie wiem jak stosować i liczyć laktozę, wyszło na to, że nie odfermentowała wcale. Obliczenia BeerSmith nie sprawdziły się zupełnie (w/g nich powinno odfermentować do 3,7 wliczając laktozę, z drugiej strony BeerSmith liczy częściowe jej odfermentowanie). Laktoza z BA.
Co ciekawe młode piwo w smaku nie jest słodkie
Potrzymam je 2 tyg na cichej i w butelki z glukozą.
Poter Bałtycki
Po 14 dniach odfermentowal do 6 Blg, dam mu jeszcze tydzień.
Stout Słodka Porażka
FG 7 Blg...
Trzymałem go na burzliwej w 20 oC 14 dni, do 7 Blg odfermentował w ok 4 dni, dalej zero spadku.
W związku z tym wiem jedno - nie wiem jak stosować i liczyć laktozę, wyszło na to, że nie odfermentowała wcale. Obliczenia BeerSmith nie sprawdziły się zupełnie (w/g nich powinno odfermentować do 3,7 wliczając laktozę, z drugiej strony BeerSmith liczy częściowe jej odfermentowanie). Laktoza z BA.
Co ciekawe młode piwo w smaku nie jest słodkie
Potrzymam je 2 tyg na cichej i w butelki z glukozą.
Poter Bałtycki
Po 14 dniach odfermentowal do 6 Blg, dam mu jeszcze tydzień.
Comment