Garażowe warzenie Admiro

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • admiro
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.05
    • 248

    #46
    Milk Stout

    Stout Słodka Porażka

    FG 7 Blg...

    Trzymałem go na burzliwej w 20 oC 14 dni, do 7 Blg odfermentował w ok 4 dni, dalej zero spadku.

    W związku z tym wiem jedno - nie wiem jak stosować i liczyć laktozę, wyszło na to, że nie odfermentowała wcale. Obliczenia BeerSmith nie sprawdziły się zupełnie (w/g nich powinno odfermentować do 3,7 wliczając laktozę, z drugiej strony BeerSmith liczy częściowe jej odfermentowanie). Laktoza z BA.

    Co ciekawe młode piwo w smaku nie jest słodkie

    Potrzymam je 2 tyg na cichej i w butelki z glukozą.

    Poter Bałtycki

    Po 14 dniach odfermentowal do 6 Blg, dam mu jeszcze tydzień.
    Moje piwo jest bezcenne.

    Schizma miodowa.

    Comment

    • admiro
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.05
      • 248

      #47
      Dalsze zapiski:

      Moje piwo jest bezcenne.

      Schizma miodowa.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X