Browar Bulgot

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • aqqq
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.12
    • 56

    #16
    Irish Red Ale

    popełnione w środę z zestawu BA, według instrukcji.

    Modyfikacje:

    - palony jęczmień dodany do zacieru na 20' przed końcem zacierania.
    - Lubelski 25g @ 30' i 5g @ 5' zamiast 30g @ 30'.
    - Zamiast zestawowych S-04 zadane WY1084.

    Po gotowaniu wyszło 20l @ 13Blg.


    Stout odfermentował do 3.5Blg i trafił do butelek (100g glukozy na 20l).
    Weizenbock odfermentował do 5Blg i trafił do butelek (100g glukozy na 9.5l)

    Comment

    Przetwarzanie...
    X