Irish Red Ale
popełnione w środę z zestawu BA, według instrukcji.
Modyfikacje:
- palony jęczmień dodany do zacieru na 20' przed końcem zacierania.
- Lubelski 25g @ 30' i 5g @ 5' zamiast 30g @ 30'.
- Zamiast zestawowych S-04 zadane WY1084.
Po gotowaniu wyszło 20l @ 13Blg.
Stout odfermentował do 3.5Blg i trafił do butelek (100g glukozy na 20l).
Weizenbock odfermentował do 5Blg i trafił do butelek (100g glukozy na 9.5l)
popełnione w środę z zestawu BA, według instrukcji.
Modyfikacje:
- palony jęczmień dodany do zacieru na 20' przed końcem zacierania.
- Lubelski 25g @ 30' i 5g @ 5' zamiast 30g @ 30'.
- Zamiast zestawowych S-04 zadane WY1084.
Po gotowaniu wyszło 20l @ 13Blg.
Stout odfermentował do 3.5Blg i trafił do butelek (100g glukozy na 20l).
Weizenbock odfermentował do 5Blg i trafił do butelek (100g glukozy na 9.5l)
Comment