Browar Piotrowy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wujcio_Shaggy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 4628

    #61
    To porter "wyspiarski", górnej fermentacji, a nie bałtycki. Wszystko pasuje.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

    @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

    Comment

    • barsliw
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.08
      • 289

      #62
      Tego nigdzie nie doczytałem.

      Comment

      • anjinsan
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2009.05
        • 63

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anjinsan Wyświetlenie odpowiedzi
        Z 2010 zostało mi trochę surowców + zestawik Porter (w stylu angielskim).
        a było

        howser dzięki za podpowiedź - tak na oko to właśnie o tyle w smaku mi goryczki brakuje

        aczkolwiek w odróżnieniu od innych ta warka wszystkim bez wyjątku smakuje, czyżby ludziska mieli dość goryczki

        porter w stylu angielskim to zestaw, który ma mieć z założenia 12blg na 20l.
        zresztą a co tam wkleję oryginał recepty:
        Attached Files

        Comment

        • anjinsan
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2009.05
          • 63

          #64
          No to równo miesiąc od zacierania. Wychodzi na to że przetrzymałem na cichej ponad 3 tyg. oj mam nadzieję że to się na mnie nie zemści - a konkretnie na moim dziele

          Końcowy blg 3 - startowało z 13 - jest dobrze.

          Dziś zabutelkowane - właśnie skończyłem, dałem radę przed północą, jutro trzeba dobrze zbunkrować w piwnicy i zapomnieć na kilka miesięcy. . . . . dam radę, dam radę . . . . no dobra dobrze zbunkruję połowę

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

            #65
            To nie RIS czy Bałtycki by tyle leżakować.
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anjinsan
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.05
              • 63

              #66
              Wiem, ale jakoś nie mogłem się za to zabrać, zawsze coś pilniejszego wypadło. Następne będę warzył zimą. Łatwo wystudzić - wyczekam na takie pod -20 mrozy i śnieg co najmniej po kolana raz już śniegiem studziłem i było dość szybko. No i drugi plus - zimą wysyłają nas na długie urlopy będzie dużo czasu wolnego. Powoli trzeba zbierać świeże surowce.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X