To porter "wyspiarski", górnej fermentacji, a nie bałtycki. Wszystko pasuje.
Browar Piotrowy
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anjinsan Wyświetlenie odpowiedziZ 2010 zostało mi trochę surowców + zestawik Porter (w stylu angielskim).
howser dzięki za podpowiedź - tak na oko to właśnie o tyle w smaku mi goryczki brakuje
aczkolwiek w odróżnieniu od innych ta warka wszystkim bez wyjątku smakuje, czyżby ludziska mieli dość goryczki
porter w stylu angielskim to zestaw, który ma mieć z założenia 12blg na 20l.
zresztą a co tam wkleję oryginał recepty:
Comment
-
-
No to równo miesiąc od zacierania. Wychodzi na to że przetrzymałem na cichej ponad 3 tyg. oj mam nadzieję że to się na mnie nie zemści - a konkretnie na moim dziele
Końcowy blg 3 - startowało z 13 - jest dobrze.
Dziś zabutelkowane - właśnie skończyłem, dałem radę przed północą, jutro trzeba dobrze zbunkrować w piwnicy i zapomnieć na kilka miesięcy. . . . . dam radę, dam radę . . . . no dobra dobrze zbunkruję połowę
Comment
-
-
Wiem, ale jakoś nie mogłem się za to zabrać, zawsze coś pilniejszego wypadło. Następne będę warzył zimą. Łatwo wystudzić - wyczekam na takie pod -20 mrozy i śnieg co najmniej po kolana raz już śniegiem studziłem i było dość szybko. No i drugi plus - zimą wysyłają nas na długie urlopy będzie dużo czasu wolnego. Powoli trzeba zbierać świeże surowce.
Comment
-
Comment