Witam
Rys Historyczny - ciemny Stout uwarzony jeszcze z zestawu, zamiast cukru - melasa.
Fermentacja burzliwa - fermentator, 1 tydzień
Fermentacja cicha - balon winiarski, 1,5 tygodnia.
Część piwka zlałem po burzliwej od razu do flaszek.
stan - goryczka ok, gaz, piana w porządku, lekko drożdżowe.
Resztę (jakies 15 litrów) przetrzymałem w balonie na cichej.
Teraz (jakieś 2 tygodnie ) w butelkach płyn prawie bez gazu.
Nie - nie zapomniałem dodać cukru do flaszek. -
Czy możliwe jest,że podczas cichej drożdże padły i w zasadzie posłodziłem tylko niegazowane piwo?
Pozdrawiam
Von Igel
Rys Historyczny - ciemny Stout uwarzony jeszcze z zestawu, zamiast cukru - melasa.
Fermentacja burzliwa - fermentator, 1 tydzień
Fermentacja cicha - balon winiarski, 1,5 tygodnia.
Część piwka zlałem po burzliwej od razu do flaszek.
stan - goryczka ok, gaz, piana w porządku, lekko drożdżowe.
Resztę (jakies 15 litrów) przetrzymałem w balonie na cichej.
Teraz (jakieś 2 tygodnie ) w butelkach płyn prawie bez gazu.
Nie - nie zapomniałem dodać cukru do flaszek. -
Czy możliwe jest,że podczas cichej drożdże padły i w zasadzie posłodziłem tylko niegazowane piwo?
Pozdrawiam
Von Igel
Comment