witam wszystkich
sezon czas zacząć
ALT
warka 75
17.09.2009
SUROWCE
pilzneński 0,8 kg
Monachijski 10 kg
meladyninowy 0,2 kg
DROŻDŻE
Safale-05
ZACIERANIE
64C – 15 min
68C – 35 min
Podgrzano do 78
GOTOWANIE
Marynka 30g, – szyszka zbiór własny 2009 , MAGNUM granulat 30g - początek gotowania
Aromatyczny -zbiór własny 2009 - 30g 50 min.
Objętość ok. 40l BLG 14 fermentacja burzliwa 17.09.2009
temperatura fermentacji 20C
sezon czas zacząć
ALT
warka 75
17.09.2009
SUROWCE
pilzneński 0,8 kg
Monachijski 10 kg
meladyninowy 0,2 kg
DROŻDŻE
Safale-05
ZACIERANIE
64C – 15 min
68C – 35 min
Podgrzano do 78
GOTOWANIE
Marynka 30g, – szyszka zbiór własny 2009 , MAGNUM granulat 30g - początek gotowania
Aromatyczny -zbiór własny 2009 - 30g 50 min.
Objętość ok. 40l BLG 14 fermentacja burzliwa 17.09.2009
temperatura fermentacji 20C
Comment