Witam,
warka#15 Tripel klasztorny
przelany po 16 dniach burzliwej fermentacji na cichą. Najprawdopodobniej o parę dni za wcześnie, ale potrzymam go na cichej z 20 dni..
Z 20blg odfermentował do 6blg. Mam nadzieję, że na cichej jeszcze sporo odfermentuje, bo przelałem go ze sporą ilością osadów (spore zmętnienie). A jak nie ... to potrzymam go w fermentatorze z 30 dni.
Warka #14 Karmelowe słodkie ciemne
Seta:
Ta warka będzie warką do szybkiego wypicia, był to eksperyment smakowy i wydaje się, że udany. Szczególnie, że udało się trafić smakiem w produkt karmipodobny (smakowo, ale nie alkoholowo bo ma niecałe 4% alk).
Seta, z wielką chęcią będę często sprawdzał nagazowanie tego piwa -> wierz mi, a po tym jak mnie "nastraszyłeś" będę miał dobrą wymówkę, że konieczne jest kolejne zejście do piwniczki
warka#15 Tripel klasztorny
przelany po 16 dniach burzliwej fermentacji na cichą. Najprawdopodobniej o parę dni za wcześnie, ale potrzymam go na cichej z 20 dni..
Z 20blg odfermentował do 6blg. Mam nadzieję, że na cichej jeszcze sporo odfermentuje, bo przelałem go ze sporą ilością osadów (spore zmętnienie). A jak nie ... to potrzymam go w fermentatorze z 30 dni.
Warka #14 Karmelowe słodkie ciemne
Seta:
Nie chciałbym krakać, ale jak Wam smakuje to go pijcie. Obawiam się, że z czasem tego gazu i pianki będzie coraz więcej...
Seta, z wielką chęcią będę często sprawdzał nagazowanie tego piwa -> wierz mi, a po tym jak mnie "nastraszyłeś" będę miał dobrą wymówkę, że konieczne jest kolejne zejście do piwniczki
Comment