Witam, w sobotę chciałem przystąpić do rozlewu dwóch dunkelweizenów i tu problem... z 12blg odfermentowało tylko do 6blg... coś za mało...
Fermentacja dawno się skończyła, a przebiegała baaardzo burzliwie. Piana wręcz wypływała z fermentora. Temperatura fermentacji 17-18*C .. drożdże MAURIBREW WEISS (1/2 saszetki na każdy fermentor).
W piątek (niestety dopiero w piątek) sprawdzę jeszcze raz blg i może dodam inne drożdże.. może zastartuje.
Nie chcę przelewać na cicha, która najprawdopodobniej nic nie wniesie poza niepotrzebnym wyklarowaniem się warki.
Fermentacja dawno się skończyła, a przebiegała baaardzo burzliwie. Piana wręcz wypływała z fermentora. Temperatura fermentacji 17-18*C .. drożdże MAURIBREW WEISS (1/2 saszetki na każdy fermentor).
W piątek (niestety dopiero w piątek) sprawdzę jeszcze raz blg i może dodam inne drożdże.. może zastartuje.
Nie chcę przelewać na cicha, która najprawdopodobniej nic nie wniesie poza niepotrzebnym wyklarowaniem się warki.
Comment