Witam 24.05.2014r. u nas znów zawrzało
i tak powstało to:
#55 pszeniczne (wb-06) oraz #56 pszeniczne (MauriBrew Weiss)
zasyp:
pilzno 3000g
pszeniczny 7000g
w sumie zasyp 10,0kg
Zacieranie: 35l wody
42oC - 120" tylko pszeniczny na ostatnie 10" wsypałem resztę czyli 3000g pilzna
52oC - 20"
62oC - 20"
72oC - 40"
78oC - 1"
Gotowanie 90"
w 20" 30g lubelski gran
w 70" 20g lubelski granulat
(chmielenie sprawdzę w zapiskach jak tu napisałem źle to skoryguję...
)
ostatecznie wyszły dwa fermentory po 24 l :
#55 12blg wb-06
#56 12blg Mauribrew Weiss
![Uśmiech](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/smile.gif)
#55 pszeniczne (wb-06) oraz #56 pszeniczne (MauriBrew Weiss)
zasyp:
pilzno 3000g
pszeniczny 7000g
w sumie zasyp 10,0kg
Zacieranie: 35l wody
42oC - 120" tylko pszeniczny na ostatnie 10" wsypałem resztę czyli 3000g pilzna
52oC - 20"
62oC - 20"
72oC - 40"
78oC - 1"
Gotowanie 90"
w 20" 30g lubelski gran
w 70" 20g lubelski granulat
(chmielenie sprawdzę w zapiskach jak tu napisałem źle to skoryguję...
![Uśmiech](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/smile.gif)
ostatecznie wyszły dwa fermentory po 24 l :
#55 12blg wb-06
#56 12blg Mauribrew Weiss
Comment