Markus Brauhaus Katowice wreszcie warzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • diebels
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.11
    • 170

    #1

    Markus Brauhaus Katowice wreszcie warzy

    Mam przyjemnosc podac iz powstal nanobrowar u mnie w bloku na 10 pietrze.
    1 warka oczwiscie Alt receptury BA. Jakie to bylo przezycie , zapach w calym bloku.
    Cala noc z przyjemnoscia walczylem z garem , a potem z filtracja i chlodzeniem.
    NAJCIEKAWSZE DLA MNIE NA POCZATKU TO OCZYWISCIE BURZLIWA.
    2 WARKA ROGGEN MI NIE WYSZLA. TO TRUDNE PIWO , CHYBA JUZ ZYTNIEGO NIE BEDE ROBIL.
    3 WARKA TO WEIZEN HELL .TU POKLADAM WIELKIE NADZIEJE .


    DZISIAJ PROBOWALEM SWOJEGO ALTA I POROWNALEM ZE WZORCEM Z ISSUM.
    MOJE WYDAJE SIE BARDZIEJ WYTRWNE ,MA LEPSZA PIANE I JEST CIUT JASINIEJSZE.
    DOMOWNIKOM SMAKOWALO MOJE BARDZIEJ.
    NASTEPNE WIESCI NIEBAWEM
  • diebels
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.11
    • 170

    #2
    Dzisiaj odbył się rozlew Marzen Rauchbier ( butelki i 1 mini keg)

    Comment

    • Doodeck
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1612

      #3
      Zdołałem doleżakować alta do zalecanego terminu.
      Piana wręcz idealna - jej konsystencję można porównać z bitą śmietaną.
      Piwo bardzo udane. Szkoda, że wzorca z Issum nie miałem na podorędziu - z pamięci ciężko porównać...
      Przy nalewaniu trzeba uważać, żeby nie nalać do szklanki drożdży .

      Już nie mogę się doczekać wędzonego marzena...
      Dalekosiężny
      Obserwator
      Obiektów
      Dynamicznie
      Epatujących
      Ciekawymi
      Koncepcjami

      Comment

      • diebels
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.11
        • 170

        #4
        Nowy Alt

        Dzisiaj uwarzono drugą warke ALTA, inna receptura.

        Comment

        • diebels
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.11
          • 170

          #5
          Dzisiaj uwarzono 2 warkę Hefe Weissbier -(nowa recepta)

          Comment

          • kolomar
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.12
            • 175

            #6
            Wszystko fajnie, ale gdzie te recepty? Nie chce się pisać, czy zastrzeżone?
            Warzenie piwa

            Comment

            • diebels
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.11
              • 170

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kolomar
              Wszystko fajnie, ale gdzie te recepty? Nie chce się pisać, czy zastrzeżone?
              Chętnie podaje recepte Hefe Weissbier Markus:Pilzno 1kg ,Wędzony 1kg , Pszeniczny 2kg, Carahell 0,25kg
              + WB 06, 35 g Lubelski na początku.

              Comment

              • diebels
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.11
                • 170

                #8
                Aha celowane na 11,5 Blg

                Comment

                • diebels
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2005.11
                  • 170

                  #9
                  Po długiej przerwie wznawiam dziennik.
                  Dzisiaj poszedł na cichą Bitter w 39, a wczoraj Rauch Bock w.38

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • Prusak
                    Perła, Alt
                    Prusak
                    No to, skoro mowa o Perle, to mamy kolejną z "sezonowych specjalności".
                    E. 12% wag.
                    A. 4, 8% obj.
                    Aromat wywąchany z butelki zgodny z deklarowanym na kontrze, czyli owocowo-estrowy, taki sam po przelaniu do szkła, może plus jakieś lekkie masełko, ale to chyba raczej...
                    2024-08-28, 20:36
                  • darekd
                    Wagner (Merkendorf), Bock Hell
                    darekd
                    Browar z Merkendorfu, małego miasteczka w Środkowej Frankonii (Bawaria).

                    Jasny koźlak, za który w 2015 otrzymali tytuł European Beer Star

                    16,8% ekstr.
                    7,5% alk.

                    https://www.wagner-merkendorf.de/unsere-biersorten/

                    Aromat - słodowy z owocami (morele,...
                    2024-12-14, 21:58
                  • Serokomlak
                    Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
                    Serokomlak
                    W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

                    Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
                    2024-09-28, 23:39
                  • Prusak
                    Wielka Brytania, Bristol, 13 Welsh Back, King Street Brewhouse
                    Prusak
                    Tłoczny i gwarny brewpub w centrum Bristolu, Przestrzeń zajmowana przez młodzieź, starszych niż dwadzieścia parę lat można zliczyć na palcach jednej ręki. Wszystkie miejsca pozajmowane, wiele osób bawi się na stojąco. Ktoś, kto na mało finezyjne szaleństwa młodości patrzy z pewnym...
                    2024-08-29, 19:44
                  • darekd
                    Van Pur, Edelmeister Red
                    darekd
                    5% alk.
                    Aromat – delikatnie słodowy (biszkoptowe muśnięcie) i jakieś owoce (zapach słoika po wylanym kompocie) i gdzieś w oddali minimalny chmiel
                    Piana – wysoka, zwarta, szybko opada do drobnego kożuszka
                    Barwa – wyraźniejszy bursztyn z odrobiną miedzi
                    Wysycenie – łagodne,
                    ...
                    2024-07-21, 00:37
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...