Nadejszła wiekopomna chwiła...
Chciałbym poinformować, że po 3 latach czajenia się, dziś - 16.11.2009 wystartował Browarek Camelot.
Póki co to zainstalowano przywiezione kurierem tankofermentory
Pierwsze warzenie nastąpi pewnikiem za tydzień.
Postanowiłem mimo wszystko przejść kolejne stopnie wtajemniczenia i zacznę od 3 brewkitów. Jak nie teraz, to kiedy? Chce spróbować także tego, by mieć podstawę do ew. krytyki piw z gotowca.
Jedno mnie zastanawia. 2 spośród tych piw to dolniaki (Koźlak i Lager), a dołączone drożdże są górnej fermentacji. Przynajmniej tak wynika z instrukcji (zakres temp. fermentacji to 18-24 stopnie), bo na saszetkach nic poza tajnym kodem, np. WEB, nie ma.
Chciałbym poinformować, że po 3 latach czajenia się, dziś - 16.11.2009 wystartował Browarek Camelot.
Póki co to zainstalowano przywiezione kurierem tankofermentory
Pierwsze warzenie nastąpi pewnikiem za tydzień.
Postanowiłem mimo wszystko przejść kolejne stopnie wtajemniczenia i zacznę od 3 brewkitów. Jak nie teraz, to kiedy? Chce spróbować także tego, by mieć podstawę do ew. krytyki piw z gotowca.
Jedno mnie zastanawia. 2 spośród tych piw to dolniaki (Koźlak i Lager), a dołączone drożdże są górnej fermentacji. Przynajmniej tak wynika z instrukcji (zakres temp. fermentacji to 18-24 stopnie), bo na saszetkach nic poza tajnym kodem, np. WEB, nie ma.
Comment