Pierwszy brewkit Cooper Lager siedzi już od tygodnia w buteleczkach w piwnicy w 16*C.
Dzisiaj ruszyła fermentacja drugiego gotowca Wheat Beer. Tym razem zamiast glukozy wrzuciłem 1 kg Coopers Brew Enhancer 2. Po wystudzeniu do 24 *C pomiar 11Blg. Teraz pytanie do doświadczonych piwowarów. Po skończeniu fermentacji burzliwej zostawić tego pszeniczniaka na fermentacje cichą czy od razu do butelek ? Drugie pytanie gdzie we Wrocku można kupic z 200 gram Glukozy na refermentację ?
Dzisiaj ruszyła fermentacja drugiego gotowca Wheat Beer. Tym razem zamiast glukozy wrzuciłem 1 kg Coopers Brew Enhancer 2. Po wystudzeniu do 24 *C pomiar 11Blg. Teraz pytanie do doświadczonych piwowarów. Po skończeniu fermentacji burzliwej zostawić tego pszeniczniaka na fermentacje cichą czy od razu do butelek ? Drugie pytanie gdzie we Wrocku można kupic z 200 gram Glukozy na refermentację ?
Comment