Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
W zamkowym browarku Camelot u Pendragona
Collapse
X
-
O jaki ciekawski. Pierwsza infekcja. Poszło w kanał.
Od tamtego czasu nic. Są plany na czeską wędzonkę.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Robię sobie miejsce na portery w piwnicy i pozbywam się zapasów starych, niewypitych piw domowych. Single Hop Bohemie to faktycznie nadaje się raczej do zlewu (na siłę wypić można, ale ja w przeciwieństwie do panującej mody dzikusów nie lubię, a do tego dochodzi apteka), ale za to Marcowe z 22.01.2013 to całkiem przyjazne piwo. Czuć, że jest to piwo porządnie wyleżakowane - utlenienie w kierunku miodu czy nawet nieco sherry, a do tego świetnie sklarowane. Kilka butelek poszło do zlewu, ale następnych już nie wyleję i zrobię sobie domowy oktoberfest
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Po niemal równo 2 latach przerwy wracam dziś do warzenia.
No prawie - bo właśnie chłodzi się podpiwek łódzki instant.
W planach jeszcze podpiwek staropolski oraz kwas chlebowy.
Dopiero potem będzie jakieś piwo.
Dla picu namnażam drożdże piekarnicze w mieszadle magnetycznycm. Nigdy go nie używałem, więc niech w końcu na siebie pracuje Wraz z mieszadłem debiutuje też kolba, a także jeden z trzech nowych fermentorów.
Comment
-
-
Robię porządki w piwnicy, tj. piwnych skrzynkach, bo chcę powiększać kolekcję porterów.
Patrzę ja, a tu zapomniana skrzynka z moim domowym piwem. Część opisana, a część nie. W mniejszości (niestety) M6, czyli prawie trzyletnie Marcowe. Otwieram ci ja, a tu.. rewelacja - piwo klarowne, nie wylata, o czystym słodowym profilu. Pod koniec wlało się nieco drożdży i było ciut gorzej, ale tylko ciut. Czy jest organizowany jakiś KPD w stylu Marcowe? Gdybym wiedział wcześniej, to bym wysłał na konkurs do Torunia miesiąc temu. Miałem w nim sędziować ten styl, no to bym nie sędziował - na jedno by wyszło, bo ostateczni nie mogłem pojechać.
Właśnie się delektuję
Comment
-
-
Nie wysyłaj dobrego piwa na konkurs, nie dość że wypije je ktoś inny to jeszcze dowiesz się że kanaliza, koci mocz i w ogóle- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nie wyślę, sam wypiję. Zwłaszcza, że fenolków jednak troszkę jest.
Comment
-
Comment