Warka 30 zabutelkowana - 4blg. Wyszło 28l. Cukier 150g.
Grudziądz: na Kalinkowej się warzy.
Collapse
X
-
Warka 33, DYMIONE, warzenie w dniu 25.10.2011
- Wędzony 3 EBC Warminster 2,3kg
- Pilzneński 2,5-3,5EBC CastleMalting 1,5kg
- Wiedeński 7-9 EBC Weyermann 0,6kg
- Monachijski I 15 EBC CastleMalting 0,6kg
- Pszeniczny 3-5 EBC Weyermann 0,5kg
- Żytni Crystal 150 EBC Warminster 0,3kg
- Perle 8,2% granulat 2009 50g
- Danstar Nottingham (gęstwa po burzliwej z warki 31)
66C – wsypanie słodów
62C – 40min.
72C – 20min.
78C – filtracja
Gotowanie 60min., Perle: 30g od początku, 20g na 20min. Wyszło ok. 29l – 13blg. Fermentacja w temp. ok. 16C.
The Flaming Lips "The Dark Side of the Moon"
Ooioo "Taiga"
Add N to (X) "Loud Like Nature"
D4D "Silver Ballads"
Pascal Comelade "Oblique Sessions"
Comment
-
-
Warka 34, SPOKOJNE II, warzenie w dniu 25.10.2011
- Bohemian Pilsner 3-4 EBC Weyermann 2,5kg
- Pilzneński 2,5-3,5EBC CastleMalting 1,0kg
- Wiedeński 7-9 EBC Weyermann 1,2kg
- Cara 18-22 EBC CastleMalting 0,5kg
- Miód gryczany 0,2kg
- Citra 12,0% granulat 2010 30g
- Cascade 4,6% granulat 2010 30g
- Simcoe 12,2% granulat 2010 20g
- Danstar Nottingham (gęstwa po burzliwej z warki 31)
65C – wsypanie słodów
67C – 60min.
78C – filtracja
Gotowanie 60min., Citra od początku, Simcoe na 20min., Cascade na chłodzenie. Miód uwodniony, zagotowany i dodany bezpośrednio do fermentora. Wyszło ok. 29l – 12blg. Fermentacja w temp. ok. 16C.
Anekdoten "Vemod"
VA "Broken Flowers OST"
Señor Coconut "El Baile Aleman"
The White Stripes "Get Behind Me Satan"
Skalpel "Konfusion"
Comment
-
-
A może tak zatarte tak ma mieć"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA może tak zatarte tak ma mieć
Comment
-
-
Warka 35, WICIA, warzenie w dniu 18.11.2011
- Pilzneński 2,5-3,5EBC CastleMalting 2,5kg
- Carapils 3-5 EBC Weyermann 0,3kg
- Zakwaszający pH 3,4-3,6 3-7 EBC Weyermann 0,1kg
- Pszenica niesłodowana 2,9kg
- Owies niesłodowany 0,2kg
- świeża skórka z 3 mandarynek
- świeża skórka z 1 pomarańczy
- świeża skórka z 1 cytryny (razem świeżych skórek ok 40g)
- curacao 20g
- kolendra indyjska TRS 30g
- Cascade 4,6% granulat 2010 30g
- Brewferm Blanche
68C – wsypanie pszenicy, owsa i 0,2kg pilzneńskiego (zacier 1:5)
65C – 30min.
85C – 30min.
dolanie wody, ustalenie temp. na 66C, dodanie reszty słodów
62C – 45min.
72C – 60min.
80C – filtracja
Gotowanie 60min., chmiel od początku, curacao i połowa kolendry na 10min., świeże skórki i reszta kolendry na 5min. Wyszło ok. 29l – 11blg. Fermentacja w temp. ok. 18C.
Gong "Camembert Electrique"
Ulan Bator "Ego: Echo"
Tricky "Pre-Millennium Tension"
DJ Shadow "Endtroducing..."
VA "Lost Higway OST"
The Band Of Endless Noise "The Band Od Endless Noise"
RJD2 "Dead Ringer"
Comment
-
Comment