Warka 36, GRAND CRU, warzenie w dniu 3.12.2011
- Pilzneński 2,5-3,5 EBC CastleMalting 3,3kg
- Cara 18-22 EBC CastleMalting 0,3kg
- Castle Crystal 150 EBC CastleMalting 0,1kg
- Special B 250 - 350 EBC CastleMalting 0,1kg
- Zakwaszający pH 3,4-3,6 3-7 EBC Weyermann 0,1kg
- Pszenica niesłodowana 2,7kg
- Płatki jęczmienne błyskawiczne 0,4kg
- Owies niesłodowany 0,1kg
- Miód gryczany 0,4kg
- świeża skórka z 4 pomarańczy, świeża skórka z 1 cytryny (razem ok. 80g)
- rodzynki 100g
- kolendra indyjska TRS 50g
- Simcoe 12,2% granulat 2010 25g
- Cascade 4,6% granulat 2010 15g
- Brewferm Blanche (gęstwa po burzliwej z warki 35)
68C – wsypanie słodów i surowców niesłodowych
64C – 90min.
67C - wsypanie rodzynek, 30g kolendry, 50g skórek pomarańczy
72C – 30min.
80C – filtracja
Gotowanie 60min., Simcoe od początku, miód na 10min., Cascade i reszta przypraw na 3min. Wyszło ok. 27l – 14,5blg. Fermentacja w temp. ok. 18C.
Muslimgauze "Mazar-I-Sharif"
East Of Eden "Snafu"
Govinda "Echoes of Eden"
M.I.A. "Kala"
- Pilzneński 2,5-3,5 EBC CastleMalting 3,3kg
- Cara 18-22 EBC CastleMalting 0,3kg
- Castle Crystal 150 EBC CastleMalting 0,1kg
- Special B 250 - 350 EBC CastleMalting 0,1kg
- Zakwaszający pH 3,4-3,6 3-7 EBC Weyermann 0,1kg
- Pszenica niesłodowana 2,7kg
- Płatki jęczmienne błyskawiczne 0,4kg
- Owies niesłodowany 0,1kg
- Miód gryczany 0,4kg
- świeża skórka z 4 pomarańczy, świeża skórka z 1 cytryny (razem ok. 80g)
- rodzynki 100g
- kolendra indyjska TRS 50g
- Simcoe 12,2% granulat 2010 25g
- Cascade 4,6% granulat 2010 15g
- Brewferm Blanche (gęstwa po burzliwej z warki 35)
68C – wsypanie słodów i surowców niesłodowych
64C – 90min.
67C - wsypanie rodzynek, 30g kolendry, 50g skórek pomarańczy
72C – 30min.
80C – filtracja
Gotowanie 60min., Simcoe od początku, miód na 10min., Cascade i reszta przypraw na 3min. Wyszło ok. 27l – 14,5blg. Fermentacja w temp. ok. 18C.
Muslimgauze "Mazar-I-Sharif"
East Of Eden "Snafu"
Govinda "Echoes of Eden"
M.I.A. "Kala"
Comment