1-wsza z brew kitu (2.06)- minimalna biała pianka (raczej bąbelki) BLG - 4 - zapach przyjemny lekko trąca fermentem podobnym przy winie temp. otoczenia 22-24 wciągu doby - piwa 27 - już przenosić do piwnicy?? czy lepiej zaczekać 2 dni i przelać na cichą i do piwnicy - 18 stopni
2. z zacierania kolońskie - stoi w piwnicy - dałem fermentator z rurką - dzisiaj nie wytrzymałem i podniosłem wieko (mam nadzieję że moja ciekawość nie zabije tego piwa - nastawione w piątek 3.06) - ta dziwnie wyglądająca brzeczka sklarowała do podobnego koloru jak z brewkitów - zapach nie tak miły jak tej z brewkitu – ale jeszcze jest piana brązowa nie tak wysoka ale jest i zapach naprawdę silnie trącający fermentem - aż po nosie dało jak powąchałem sobie z rurki
tutaj wniosek - rurka fermentacyjna tylko jak odrabia w piwnicy - jak to hałasuje - strasznie głośne urządzenie.
czy wszystko jest o.k. - czuje znów to mrowienie - jakbym pierwszy raz dosiadał motocykla
saluti piwowarzy
klausini
Klausner®
2. z zacierania kolońskie - stoi w piwnicy - dałem fermentator z rurką - dzisiaj nie wytrzymałem i podniosłem wieko (mam nadzieję że moja ciekawość nie zabije tego piwa - nastawione w piątek 3.06) - ta dziwnie wyglądająca brzeczka sklarowała do podobnego koloru jak z brewkitów - zapach nie tak miły jak tej z brewkitu – ale jeszcze jest piana brązowa nie tak wysoka ale jest i zapach naprawdę silnie trącający fermentem - aż po nosie dało jak powąchałem sobie z rurki
tutaj wniosek - rurka fermentacyjna tylko jak odrabia w piwnicy - jak to hałasuje - strasznie głośne urządzenie.
czy wszystko jest o.k. - czuje znów to mrowienie - jakbym pierwszy raz dosiadał motocykla
saluti piwowarzy
klausini
Klausner®
Comment