Nie dałem :]
Okazało się, że mam końcówkę Lubelskiego (jakieś 28g), więc poszedł sam Lubelski na 60'.
Z tym Magnum to mam problem, bo nie mam co z nim zrobić, strasznie gorzkie toto.
Po chmieleniu wyszło ~19l brzeczki 12Blg (chłodzi się) + odzyskuję właśnie z przechmielin jakieś 1-1,5l, czyli wyjdzie jakieś 20l 12Blg - chyba nieźle. W poprzedniej warce nie chciało mi się bawić w filtrowanie końcówek, przez co pewnie ze dwa litry poszły do kanału :/
Okazało się, że mam końcówkę Lubelskiego (jakieś 28g), więc poszedł sam Lubelski na 60'.
Z tym Magnum to mam problem, bo nie mam co z nim zrobić, strasznie gorzkie toto.
Po chmieleniu wyszło ~19l brzeczki 12Blg (chłodzi się) + odzyskuję właśnie z przechmielin jakieś 1-1,5l, czyli wyjdzie jakieś 20l 12Blg - chyba nieźle. W poprzedniej warce nie chciało mi się bawić w filtrowanie końcówek, przez co pewnie ze dwa litry poszły do kanału :/
Comment