No i wreszcie nadszedł ten długo wyczekiwany dzień.Pewnie gdyby nie pusta piwnica i jeszcze większe pustki w sklepach to browar dalej by nie ruszył.No a tak dnia 13 czerwca ad 2010 został reaktywowany GBD Grossfeld na Bytomiu.Z wiadomych przyczyn zmienił lokalizację oraz nazwę.Teraz nazywa sie Browar Zielony Domek z siedzibą w Piekarach Śląskich.
Na pierwszy ogień poszło "Ciemna 13" Ale w stylu dowolnym
Zasyp
Pilzneński 4.4 kg
Bursztynowy(chyba) 0.6 kg
Palony (Żywiec) 0.23 kg
Zacieranie
30' - 64 st C
30' - 72 st C
Chmielenie na lenia
35 gr Marynki 60'
Chłodzenie całą noc an dworze.Zadane drożdże S-04 o 7 rano.Teraz drożdżyki pięknie pracują.
ps.Dzięki Strzelczyk za merytoryczną pomoc.
Na pierwszy ogień poszło "Ciemna 13" Ale w stylu dowolnym
Zasyp
Pilzneński 4.4 kg
Bursztynowy(chyba) 0.6 kg
Palony (Żywiec) 0.23 kg
Zacieranie
30' - 64 st C
30' - 72 st C
Chmielenie na lenia
35 gr Marynki 60'
Chłodzenie całą noc an dworze.Zadane drożdże S-04 o 7 rano.Teraz drożdżyki pięknie pracują.
ps.Dzięki Strzelczyk za merytoryczną pomoc.
Comment