Browar Domowy WOŚKO

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wilko
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.07
    • 226

    #46
    #6 Gruba guma

    Rozlana 16.03.2012, z dodatkiem cukru 4 g/l. Temperatury na cichej miała w granicach 17 - 19°C. Odfermentowała do 4,8°Blg.

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

      W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 10:28
    • Petitpierre
      25-27.08.2023, Rzeszów, VII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
      2023-08-25, 21:15
    • darekd
      Gusswerk, Eisbergbock
      darekd
      Koźlak lodowy (wymrażany) z rzemieślniczego browaru spod Salzburga.

      11,1% alk. (na stronie www podają 11,5%), ekstr. 23,8%

      Chmiele: Mühlviertler Malling, Tettnanger Tradition, Tettnanger Aroma, Simcoe, Citra

      Podają, że wymrażanie odbywa się w temp. - 20*C...
      2025-04-08, 23:58
    • darekd
      Orca Brau, Bio Bock
      darekd
      "klassisch – modern – experimentell"

      to hasło tego dość znanego już browaru kraftowego z Norymbergi (Nürnberg).

      https://orcabrau.de/

      Bez filtracji, bez pasteryzacji

      Aromat - intensywnie słodowy, ciasteczkowy, podpalany, trochę karmelu...
      2025-02-09, 02:31
    • Prusak
      Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
      Prusak
      E: 24 Blg
      A: 10, 5%
      Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
      Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
      W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
      2025-01-03, 02:31
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...