Warka 24 - porter wędzony
Warzono 27.05.2012
Skład:
Słód pale ale - 4000 g
Słód wędzony Whisky - 600 g
Słód Crystal 150 EBC - 500 g
Słód czekoladowy jasny - 500 g
Słód pszeniczny jasny - 200 g
Chmiel Nugget (12,8% a-k) 30 g
Chmiel Mt Hood (6% a-k) 15 g
Drożdże White Labs WLP 005 British Ale
Zacieranie:
66-68C - 90 min
76C - 5 min
Gotowanie 90 min
Nugget na 90 min
Mt Hood na 15 min
Blg początkowe 15
FFT: 4.5
Przelane na cichą 14.06.2012
Warzono 27.05.2012
Skład:
Słód pale ale - 4000 g
Słód wędzony Whisky - 600 g
Słód Crystal 150 EBC - 500 g
Słód czekoladowy jasny - 500 g
Słód pszeniczny jasny - 200 g
Chmiel Nugget (12,8% a-k) 30 g
Chmiel Mt Hood (6% a-k) 15 g
Drożdże White Labs WLP 005 British Ale
Zacieranie:
66-68C - 90 min
76C - 5 min
Gotowanie 90 min
Nugget na 90 min
Mt Hood na 15 min
Blg początkowe 15
FFT: 4.5
Przelane na cichą 14.06.2012
Comment