Warka #51
Warka #51 21.02.2014r Irish Red Ale
Zasyp:
3kg słód pilzneński
1kg słód monachijski
0,15kg słód caraaroma
0,15kg słód karmelowy 150
0,1kg słód bursztynowy
chmiel Marynka 20g
chmiel Lubelski 20g
drożdże Mangrove Jack's M07 British Ale Yeast
Zacieranie:
64-62C - 30min
72-70C - 40min
76C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie 60min:
60min chmiel Marynka 20g
10min chmiel Lubelski 20g
Warka #51 21.02.2014r Irish Red Ale
Zasyp:
3kg słód pilzneński
1kg słód monachijski
0,15kg słód caraaroma
0,15kg słód karmelowy 150
0,1kg słód bursztynowy
chmiel Marynka 20g
chmiel Lubelski 20g
drożdże Mangrove Jack's M07 British Ale Yeast
Zacieranie:
64-62C - 30min
72-70C - 40min
76C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie 60min:
60min chmiel Marynka 20g
10min chmiel Lubelski 20g
Comment