Warka #27
Warka #27 10.03.2012r Kawowy ciemniak
Zasyp:
4,1kg słód pilzneński
0,3kg słód pszeniczny
0,4kg słód caraamber
0,15kg słód czekoladowy
0,05kg słód carafa II
500g laktozy
ok 50g kawy
mech irlandzki
chmiel Marynka 20g
chmiel Hallertauer Mittelfrüh 25g
Zacieranie:
69-66C - słody bez czekoladowego i palonego wrzucone na 90min.
Podgrzewanie do 76C i wrzucenie pozostałych słodów.
Chmielenie: 60min
60min Marynka 20g
10min Hallertauer Mittelfrüh 25g
10min mech irlandzki
5min laktoza 500g
2min kawa uprzednio zaparzona i wlana bez fusów
Warka #27 10.03.2012r Kawowy ciemniak
Zasyp:
4,1kg słód pilzneński
0,3kg słód pszeniczny
0,4kg słód caraamber
0,15kg słód czekoladowy
0,05kg słód carafa II
500g laktozy
ok 50g kawy
mech irlandzki
chmiel Marynka 20g
chmiel Hallertauer Mittelfrüh 25g
Zacieranie:
69-66C - słody bez czekoladowego i palonego wrzucone na 90min.
Podgrzewanie do 76C i wrzucenie pozostałych słodów.
Chmielenie: 60min
60min Marynka 20g
10min Hallertauer Mittelfrüh 25g
10min mech irlandzki
5min laktoza 500g
2min kawa uprzednio zaparzona i wlana bez fusów
Comment