Warka #41
Warka #41 11.05.2013r Witbier
Zasyp:
2kg słód pilzneński
1,1kg słód pszeniczny
1kg pszenica
0,4kg płatki owsiane błyskawiczne
chmiel Marynka 20g
kolendra 15g
suszona skórka pomarańczy 20g + świeżo starta skórka z 2 pomarańczy
gęstwa z warki #39
Zacieranie:
64-61C - 60min (wcześniej skleikowałem pszenice)
72C - 20min
76C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie: 75min
75min chmiel Marynka
15min - połowa cytrusów
5min - reszta cytrusów
5min - kolendra 15g
Wyszło 21,5l o gęstości 11,5blg
W piątek (10.05.2013r) przelałem witka z warki #39 na krótką 2-3 dniową cicha.
Warka #41 11.05.2013r Witbier
Zasyp:
2kg słód pilzneński
1,1kg słód pszeniczny
1kg pszenica
0,4kg płatki owsiane błyskawiczne
chmiel Marynka 20g
kolendra 15g
suszona skórka pomarańczy 20g + świeżo starta skórka z 2 pomarańczy
gęstwa z warki #39
Zacieranie:
64-61C - 60min (wcześniej skleikowałem pszenice)
72C - 20min
76C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie: 75min
75min chmiel Marynka
15min - połowa cytrusów
5min - reszta cytrusów
5min - kolendra 15g
Wyszło 21,5l o gęstości 11,5blg
W piątek (10.05.2013r) przelałem witka z warki #39 na krótką 2-3 dniową cicha.
Comment