Warka #55
Warka #55 25.04.2014r American Wheat II
Zasyp:
2,4kg słód pilzneński
2,4 kg słód pszeniczny
chmiel Cascade US 50g
chmiel Citra 20g
drożdże gęstwa z warki #54
Zacieranie:
69-63C - 70min
78C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie 60min:
60min Cascade 25g
0min Cascade 25g
0min Citra 20g
Wyszło ok 21,5l o gęstości 12,5blg.
Warka #55 25.04.2014r American Wheat II
Zasyp:
2,4kg słód pilzneński
2,4 kg słód pszeniczny
chmiel Cascade US 50g
chmiel Citra 20g
drożdże gęstwa z warki #54
Zacieranie:
69-63C - 70min
78C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie 60min:
60min Cascade 25g
0min Cascade 25g
0min Citra 20g
Wyszło ok 21,5l o gęstości 12,5blg.
Comment