Zaloguj lub dołącz
Logging in...
Zapamiętać?
Zaloguj
Zapomniane hasło lub nazwa Użytkownika?
lub
Dołącz
Zaloguj się przez
Facebook
Forum
Sklep
Dziennik Piwny
Browary
Nowe wątki
Dzisiejsze wpisy
Kto i gdzie
BrowarBizony
Wydarzenia
Home
Forum
Piwo
Browarnictwo amatorskie
Twoje warzenie
browar Teniego
Collapse
X
Collapse
Posty
Ostatnia aktywność
Photos
Wyszukiwanie
Strona
z
21
Filtruj
Czas
Wszystkie
Dzisiaj
Ostatni tydzień
Ostatni miesiąc
Pokaż
Wszystko
Tylko dyskusje
Tylko zdjęcia
Tylko filmy
Tylko linki
Tylko ankiety
Tylko wydarzenia
Filtered by:
Clear All
new posts
Previous
1
7
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
template
Nast.
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#241
2015-06-03, 14:48
Warka #63
CaZePe przelane do butelek, rożnej objętości 0,33l 0,5l 0,4l.... nie chce mi się tego liczyć....
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#242
2015-06-20, 21:15
Warka #64, 65
Warka #64 18.06.2015r Pszeniczne
Zasyp:
2,4kg słód pszeniczny
2kg słód pilzneński
chmiel Hallertau Mittelfruch 25g
drożdże Wb-06
Zacieranie:
47C - 10min
54C - 10min
65-62C - 35min
72-70C - 35min
Chmielenie 70min:
70min chmiel Hallertau Mittelfruch 25g
Wyszło 22l o gęstości 12blg.
Warka #65
19.06.2015r Ciemne lekkie
Zasyp:
3kg słód Pale Ale
0,3kg słód pszeniczny
0,25kg słód Pale Chocolate
0,05kg słód barwiący
chmiel Iunga 15g
chmiel Hallertau Mittelfruch 20g
drożdże S-04
Zacieranie:
70-65C - 90min
Chmielenie 70min:
70min chmiel Iunga 15g
10min chmiel Hallertau Mittelfruch 20g
W fermentorze znalazło się 22,5l o gęstości 10blg.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#243
2015-07-03, 09:28
Warka #64, 65
Warka#64 zatrzymała się na 2blg a #65 na 3,5blg. Obie dwie warki przelane na krótką cichą.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#244
2015-07-13, 11:03
Warka #65
W dniu 08.07.2015r Ciemne lekkie przelane do butelek.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#245
2015-07-16, 17:13
Warka #64
Pszeniczniak 14 lipca przelany do butelek
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#246
2015-09-27, 14:20
Warka #66
Warka #66 26.09.2015r Jasne
Zasyp:
3kg słód pilzneński
1,2kg słód pszeniczny
0,4 kg słód karmelowy jasny
chmiel Marynka 25g
chmiel Iunga 10g
chmiel Hallertau Tradition 25g
chmiel Hallertau Mittelfruch 5g
drożdże Mangrove Jack's - US West Coast M44
Zacieranie:
65-62C - 40min
72-70C - 20min
77C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie 70min:
70min chmiel Marynka 25g
70min chmiel Iunga 10g
10min chmiel Hallertau Tradition 25g
10min chmiel Hallertau Mittelfruch 5g
Wyszło 22l o gęstości 12blg.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#247
2016-04-10, 21:08
Warka# 67
Warka# 67 18.03.2016r Chmielowisko
Zasyp:
2,5kg słód pilzneński
1kg słód monachijski
0,5kg słód pszeniczny
0,4kg płatki jęczmienne błyskawiczne
chmiel Zeus 25g
chmiel Iunga 20g
chmiel Ahtanum 50g
chmiel Simcoe 10g
drożdże Danstar Nottingham
Zacieranie:
64-62C - 30min
72-70C - 30min
76C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie 60min:
60min chmiel Zeus 25g
50min chmiel Iunga 20g
5min chmiel Ahtanum 15g
5min chmiel Simcoe 10g
Wyszło 21l o gęstości 12blg.
8.04.2016r przelanie na fermentacje cichą a 10.04.2016r dodanie 35g chmielu Ahtanum na zimno.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#248
2016-04-10, 21:15
Warka #68
Warka #68 8.04.2016r Ciemnawe
Zasyp:
2,5kg słód pilzneński
1,7kg słód monachijski
0,25kg słód karmelowy 150
chmiel Sybilla 25g
chmiel Iunga 20g
chmiel Perle 15g
drożdże Gozdawa Old German Altbier
Zacieranie:
64-62C - 20min
72-70C - 40min
77C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie 70min:
70min chmiel Perle 15g
60min chmiel Iunga 20g
55min chmiel Sybilla 25g
Wyszło 21l o gęstości 12blg.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#249
2016-04-11, 11:19
Oczywiście wkradł się błąd....chmiel Sybilla 25g dałem na ostatnie 10 min.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#250
2016-04-16, 13:12
Warka #67
Piwko w butelkach.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#251
2016-04-16, 18:26
Warka #69
Warka #69 16.04.2016r Pszeniczne
Zasyp:
2,2kg słód pilzneński
2kg słód pszeniczny
chmiel Sybilla 25g
drożdże Gozdawa BW11
Zacieranie:
45C - 15min
55C - 15min
64-62C - 30min
72-70C - 30min
76C - filtracja i wysładzanie
Chmielenie 60min:
60min chmiel Sybilla
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#252
2016-04-16, 21:41
Warka #69
W fermentorze znalazło się 21l o gęstości 12blg.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#253
2016-04-27, 11:25
Warka #68
24 kwietnia wareczke #68 przelałem na cichą przy gęstości ok 5 blg.....dość dużo ale niżej nie chciało zejść.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#254
2016-05-03, 20:20
Warka #70
Warka #70 29.04.2016r "Początek długiego weekendu"
Zasyp:
3,3kg słód pilzneński
1,8kg słód monachijski
chmiel Zeus 25g
chmiel Sybilla 25g
drożdże Gozdawa U.S. West Coast
Zacieranie:
64-62C - 35min
72-70C - 35min
75C - filtracja i wygładzanie.
Chmielenie 70min:
70 min chmiel Zeus 25g
10 min chmiel Sybilla 25g
Wyszło 22,5l o gęstości 13blg.
Comment
Wiadomość
Anuluj
tenebri
Porucznik Browarny Tester
🍼
Rejestracja:
2010.09
Posty:
280
Share
Tweet
#255
2016-05-05, 21:45
Warka #68 zabutelkowana.
Warka #69 przelana na cichą, bardzo krótką cichą ponieważ jutro w planach butelkowane.
Comment
Wiadomość
Anuluj
Previous
1
7
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
template
Nast.
Przetwarzanie...
Tak
Nie
OK
OK
Anuluj
X
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎
☕
Comment