browar Teniego

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tenebri
    Porucznik Browarny Tester
    🍼
    • 2010.09
    • 280

    #301
    Warka#81 zabutelkowana...44 butelki 0.5l. przy przelewaniu na cichą blg wyszło ok 3ki.

    Comment

    • tenebri
      Porucznik Browarny Tester
      🍼
      • 2010.09
      • 280

      #302
      Warka #82 13.06.2022

      Warka #82 Pszeniczne
      Tradycyjnie na lato trzeba zrobić jakiegoś pszeniczniaka, niestety czasu wolnego nie mam za dużo więc tym razem na szybko zrobiłem coś z ekstraktów. Pierwszy raz w historii mojego warzenia ale co zrobić....

      Gozdawa ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg
      Polepszacz do piwa 1kg
      Chmiel halleutauer tradition 35g
      Drożdże Gozdawa Bavarian Wheat
      Ostatnia zmiana dokonana przez tenebri; 2022-06-15, 06:34.

      Comment

      • tenebri
        Porucznik Browarny Tester
        🍼
        • 2010.09
        • 280

        #303
        Wczoraj pszeniczniaka z ekstraktów przelałem do fermentora z kranikiem, dziś będę butelkowal. Zatrzymał się na ok 3blg. W smaku jakoś nie powala czuć pszenicą może trochę bananów ale jakieś takie płaskie. Wiadomo wszystko się okaże po nagazowaniu i min 2 tygodniach.

        Comment

        • tenebri
          Porucznik Browarny Tester
          🍼
          • 2010.09
          • 280

          #304
          Warka #82 wyszło 40 butelek 0.5l.

          Comment

          • tenebri
            Porucznik Browarny Tester
            🍼
            • 2010.09
            • 280

            #305
            Z braku czasu aby mieć co pić na wiosnę, lato zabrałem się za robienie piw z brewkitu.
            Zrobiłem 3 puszki Coopersa : Stout, Bitter i Apa(dodatkowy chmiel na zimno).
            Dziś próbuje ekstrakt słodowy z allegro (ukraiński), 3 butelki po 1.2kg jasnego. Chmielenie Dragonem i Cascade. Drożdże Gozdawa Hybryd Ale.
            Nie wiem kiedy wrócę do zacierania, ale jeszcze na jedną warkę słodów mam więc kiedyś to wykorzystam.

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • SielskieWzgorze
              Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
              SielskieWzgorze
              Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

              W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
              ...
              2024-02-19, 09:28
            • kurek93
              Pszenica z błędami.
              kurek93
              Witam.
              Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
              • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
              • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
              • słód Weyermann®
              ...
              2023-01-13, 10:28
            • Piotr7
              drożdże dla początkującego
              Piotr7
              Witam!
              Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
              Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
              2024-12-09, 13:24
            • etman
              Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)
              etman
              Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
              White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

              Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
              2024-11-23, 18:56
            • etman
              Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand
              etman
              Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
              Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

              Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
              2024-10-29, 21:38
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...