Witam
Piwo robie od jakiś 3 lat. Do tej chwili zrobiłem ok 20 warek. Wszystkie jednak były zrobione z nachmielonych gotowców lub ekstraktów z chmieleniem własnoręcznym.
Piwka wychodziły bardzo dobre ale zdażały się również kwasiżury. Myśle że nabrałem dosyć doświadczenia aby zabrać się za zacieranie.
Przez ten okres czasu stałem sie posiadaczem kilku fermentorów (robie w nich tez winko) oraz pokaźnej ilości sprzetu.
Do pełni szczęścia potrzebowałem tylko gara min 30litrowego. Pod koniec tamtego roku stałem sie szczęśliwym posiadaczem takiego garka. Od razu zakupiłem w BA filtrator do fermentora oraz termometr. Kupiłem także dwa zestawy na bazie słodu do stworzenia piwa z procesem zacierania.
No i zabrałem się za robote.
Piwo robie od jakiś 3 lat. Do tej chwili zrobiłem ok 20 warek. Wszystkie jednak były zrobione z nachmielonych gotowców lub ekstraktów z chmieleniem własnoręcznym.
Piwka wychodziły bardzo dobre ale zdażały się również kwasiżury. Myśle że nabrałem dosyć doświadczenia aby zabrać się za zacieranie.
Przez ten okres czasu stałem sie posiadaczem kilku fermentorów (robie w nich tez winko) oraz pokaźnej ilości sprzetu.
Do pełni szczęścia potrzebowałem tylko gara min 30litrowego. Pod koniec tamtego roku stałem sie szczęśliwym posiadaczem takiego garka. Od razu zakupiłem w BA filtrator do fermentora oraz termometr. Kupiłem także dwa zestawy na bazie słodu do stworzenia piwa z procesem zacierania.
No i zabrałem się za robote.
Comment