pomyłka proszę usunąć
Dąbrowski browar rusza pełną parą.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika puszka Wyświetlenie odpowiedziCzy słód melanoidowy daje lekko kwaskowe posmaki?? A może to Pale ale??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bianco8 Wyświetlenie odpowiedzipopieram !! można być głupkiem, ale słownik w necie to nie jest szczyt marzeń. obraża innych tak kalecząc język.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziProszę nie przynosić wstydu Zagłębiu takimi bykami!
Po raz setny na tym forum: piwo się WARZY!!
Postaram się poprawić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika puszka Wyświetlenie odpowiedziWiem że się warzy ale często mam z tym wyrazem problem
Postaram się poprawić
Jesli tak, to mam nadzieję, że koledzy forumowicze zrozumieją osobę, która nie rozróżnia swoich błędów od poprawnej pisowni.
Comment
-
-
Maroxan, Ty się lepiej nie podkładaj
Sprawdzacz pisowni jest, nie ma zmiłuj.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMaroxan, Ty się lepiej nie podkładaj
Ale jazda! a chciałem tak dydaktycznie z elementami empatii...
A więc apeluje do kolegi Puszki - kolega musi posypać sobie głowę popiołem i wyruszyć na marsz pokutny z przyroczoną skrzynią piwa do dolnej goleni.
A potem...niechaj będzie Ci odpuszczone.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMaroxan, Ty się lepiej nie podkładaj
Ale autokorekta nie wie, czy on to piwo warzy, czy waży :P
Poza tym co to za eksperyment, to taki 'ni to koelsch - ni to IPA' wyjdzie. Mówiąc krótko - piwo jasne bezstylowe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gabe Wyświetlenie odpowiedziAle autokorekta nie wie, czy on to piwo warzy, czy waży :P
Nooo
Dziś też bedę ważył słody na warkę - a co! im też należy się ważenie..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gabe Wyświetlenie odpowiedziPoza tym co to za eksperyment, to taki 'ni to koelsch - ni to IPA' wyjdzie. Mówiąc krótko - piwo jasne bezstylowe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika puszka Wyświetlenie odpowiedziDla mnie to bedzie eksperyment i już. Nie ważne czy stylowiec czy bezstylowiec. Może bedzie mi smakował lepiej niż nie jeden stylowiec.
A gdzie ja napisałem, że to źle? Kwestionuję tylko bezstylowca jako eksperyment, bo (1) żeby nazwać coś eksperymentem, potrzebne jest założenie, które w trakcie tegoż eksperymentu jest potwierdzane, bądź obalane, albo (2) nowatorstwo - a jak potwierdził mark33, a pewnie i wielu innych piwowarów by mogło to zrobić, nie jest zbyt nowatorski, Ameryki nie odkryłeś (słód pszeniczny poprawia trwałość piany, za to może zwiększyć zmętnienie).
Tak czy inaczej czepiłem się wyrażenia "coś czego chyba jeszcze nikt nie robił. Eksperyment.", nic poza tym
Comment
-
-
Z braku czasu dopiero dziś uzupełniam wątek o moją kolejną warke. Dziś już myśle o zlewaniu jej na cichą które nastąpi jutro. Warzenie odbyło się w poniedziałek.
#11 Prawie Pils
4kg pilzneńskiego
1kg monachijskiego
Marynka 80g
62st - 40'
72st - 20'
Chmielenie
50' - 40g
10' - 40g
drożdże po poprzedniej warce
Szybko zaczęło pracować. Jak zwykle do wiadra nie zaglądam ale jestem dobrej myśli.
Tak jak pisałem jutro leci na cichą.
Comment
-
Comment