#42 American Amber Ale
Pierwsza przygoda z drożdżami płynnymi. Starter zrobiony. pora na warzenie.
Paleale - 4kg
Karmelowy 30 - 0,5kg
Karmetowy 150 - 0,5kg
67st C - 1h
76stC - 10'
Citra - 25g - 60'
Amarillo - 25g - 15'
Wyszło 25l - 11blg odfermentowało do 3 i butelki.
Piwo było bardzo dobre ale z czasem pojawiały się dziwne kwaskowe posmaki. Wysłane na konkurs do Krakowa gdzie na metryczce napisano że to typowy (bardzo smaczny) Belgian blond
Pierwsza przygoda z drożdżami płynnymi. Starter zrobiony. pora na warzenie.
Paleale - 4kg
Karmelowy 30 - 0,5kg
Karmetowy 150 - 0,5kg
67st C - 1h
76stC - 10'
Citra - 25g - 60'
Amarillo - 25g - 15'
Wyszło 25l - 11blg odfermentowało do 3 i butelki.
Piwo było bardzo dobre ale z czasem pojawiały się dziwne kwaskowe posmaki. Wysłane na konkurs do Krakowa gdzie na metryczce napisano że to typowy (bardzo smaczny) Belgian blond
Comment