Dąbrowski browar rusza pełną parą.

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • puszka
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 204

    #151
    #85 Amerykańska pszenica

    plsneński 3kg
    pszemiczny 3kg

    Caraamber 0,3kg


    50stC - 10'
    63stC - 30'
    72stC - 30'
    76stc - 10'


    Vic secret - 10g -60'
    Simcoe - 10g - 30'
    Rakan - 20g - 10'

    wyszło ok 27l 12blg


    na cichą Vicsecret - 10g
    Citra - 5g
    Cascade- 5g



    zabutelkowano z 160g glukozy przy 3blg

    Comment

    • puszka
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2002.10
      • 204

      #152
      na tą chwile widze ze w tym roku bedzie setna warka

      Comment

      • puszka
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.10
        • 204

        #153
        #86 - 10

        Pilzneński - 4kg
        Bursztynowy -1kg

        62stC - 30'
        72stC - 30'
        76stC - 10'

        Magnat 5g - 60'
        Perle z własnego krzaka - 35g - 60'

        Sazz 30g - 30'
        Sazz 30g - 15'


        drozdze W34/70

        27l 10lg

        odfermentowało do 4blg
        zabutelkowano ze 170g glukozy

        Comment

        • puszka
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2002.10
          • 204

          #154
          #87 Pils Malinowy

          pilzneński Bocheński - 5kg
          Monachijski I - 1kg


          63stC - 45'
          72stC - 15'
          76stC - 10'

          marynka - 40g - 60'
          Sazz - 30g - 15'
          herbata malinowa Herbapol - 20 saszetek - 5'
          Sybilla - 20g - 1'

          wyszlo 27l 12,5 Blg

          zadano gestwa z #86
          odfermentowało do 3,5blg
          zabutelkowano z 160g glukozy

          Comment

          • puszka
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2002.10
            • 204

            #155
            #88 Viena lager

            Wiedenski - 4kg
            Monachijski I - 1kg
            Caramunich III - 0,5kg
            Melanoidowy - 0,5kg

            63stC - 50'
            72stC - 15'
            76stC - 10'


            Sybilla - 40g-60'
            Sybilla - 20g - 15'
            wyszło 25l 12 blg
            zadano gestwa z #86

            odfermentowało do 3blg i zabutelkowano z 170g glukozy

            Comment

            • puszka
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2002.10
              • 204

              #156
              #89 Porter Bałtycki


              Wiedeński - 3kg
              Monachijski II - 3kg
              karmelowy 300 - 0,25kg
              Karmelowy 600 - 0,25kg
              Caraaroma - 0,25kg
              Caramunich III - 0,25kg
              Jasny ekstrakt - 1,7kg

              63stC - 50'
              72stC - 20'
              76stC - 10'

              iunga - 35g - 60'
              Lubelski - 40g - 15'

              wyszło 22l 20Blg


              zadano gestwą z #87

              odfermentowało do ,5 i zabutelkowano ze 140 gram glukozy

              Comment

              • puszka
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2002.10
                • 204

                #157
                #90 Monachijskie ciemne

                Monachijski I - 2 kg
                Monachijski II - 2kg
                Pilsnenski - 1kg
                Caramunich III - 0,4kg
                Karmelowy 150 - 0,5kg
                Melanoidowy - 0,25kg
                Caraaroma - 0,1kg

                63stC - 45'
                72stC - 15'
                76stC - 10'


                Magnum - 50g - 60'
                Halle. Mitt. 30g - 15'

                wyszło ok 26l 12,5blg

                zadano gestwa z warki #88
                zabutelkowano przy 4blg z 170g glukozy

                Comment

                • puszka
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2002.10
                  • 204

                  #158
                  #91 Kolejna dziesiątka

                  Pilzneński - 4kg
                  Monachijski - 1kg

                  63stC - 20'
                  72stC - 40'
                  76stC - 10'

                  Marynka - 14g - 60'
                  Iunga - 14g - 60'
                  Sybilla - 14g - 30'
                  Lubelski - 10g - 15'
                  Hell. Mitt - 20g - 15'

                  zadano uwodnione S-2

                  wyszło ok 26l 11blg

                  na cichą dano 25g Pacyfic Gem i 20g Rakau
                  zeszło do 3,5blg i zabutelkowano z 150g glukozy

                  Comment

                  • puszka
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2002.10
                    • 204

                    #159
                    #92 schwartz


                    pilsneński 1kg
                    Monachijski II 3,5kg
                    karmelowy 300 - 0,6kg
                    Czekoladowy 1200 - 0,25kg


                    63stC - 50'
                    72stC - 10'
                    76stC - 15'

                    Haller. Tradition - 45g - 60'
                    Perle - 15g - 10'
                    24litry - 12blg

                    gestawa z poprzedniej warki.

                    zabutelkowano przy 3,5blg z 140gram glukozy

                    Comment

                    • puszka
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2002.10
                      • 204

                      #160
                      #93 Marcowe

                      Pilzneński - 4kg
                      Wiedeński - 1kg
                      Monachijski II - 0,5kg
                      Carapils - 0,5kg
                      Karmelowy 300 0,3kg
                      Melanoidowy - 0,2kg


                      63stC - 15'
                      72stC - 45'
                      76stC - 10'


                      Hall.Trad. - 50g - 60'
                      hall. Trad. - 20g - 10'


                      wyszło ok 26l - 12Blg


                      gęstawa z Dziesiątki

                      butelkowanie przy 4blg ze 120g glukozy

                      Comment

                      • fidoangel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 3491

                        #161
                        A tych karmelowych nie przedawkowałeś? Przepis sprawdzony?
                        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                        Comment

                        • puszka
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2002.10
                          • 204

                          #162
                          Która warka??

                          Comment

                          • puszka
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2002.10
                            • 204

                            #163
                            #94 Wędzony Pils

                            Wędzony czereśnią 5kg
                            Karmelowy 30 - 0,5kg

                            63stC - 50'
                            72stC - 10'
                            76stC - 10'

                            Zeus - 20g - 60'
                            Perle - 20g - 15'

                            Wyszło ok 24l - 12blg


                            Zabutelkowano przy 3,5blg ze 140g glukozy

                            Comment

                            • puszka
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2002.10
                              • 204

                              #164
                              #9 Koźlak

                              Pilzneński - 3kg
                              Monachijski - 2kg
                              Wiedeński - 1kg
                              Karmelowy 150 - 0,25kg
                              Karmelowy 600 - 0,25kg
                              Melanoidynowy - 0,25kg
                              Karmelowy 30 - 0,25kg
                              Carared - 0,25kg
                              Caraamber - 0,25kg


                              63stC - 15'
                              72stC - 45'
                              76stC - 10'

                              Hellertau Tr. - 38g - 60'
                              Perle - 15g - 60'
                              Sybilla - 15g -15'

                              Wyszło 2l 15,5blg

                              Zabutelowano przy 5,5blg ze 120g glukozy

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • Grbuy
                                Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
                                Grbuy
                                Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
                                2023-11-30, 20:57
                              • kurek93
                                Pszenica z błędami.
                                kurek93
                                Witam.
                                Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
                                • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
                                • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
                                • słód Weyermann®
                                ...
                                2023-01-13, 10:28
                              • RomaNzRumunii
                                Pierwszy brewkit fermentacja cicha
                                RomaNzRumunii
                                Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
                                2021-01-25, 20:25
                              • dadek
                                Austria, Wiedeń, Himmelpfortgasse 24, Mama Kraft (Huth Basement Brewery)
                                dadek
                                Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
                                2024-05-12, 23:57
                              • SielskieWzgorze
                                Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
                                SielskieWzgorze
                                Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

                                W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
                                ...
                                2024-02-19, 09:28
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...