Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Ściersona
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Robert13; 2011-03-27, 15:44.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert=13Forme nakazową to macie ale w swoich głowach, bo ciagle ją innym wmawiacie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13No ale coż, w innym watku za jakis czas będziesz pewnie dyskutował z czyimś zdaniem, ze nie jest prawdą całkowite dezaktywowanie tego enzymu w 72 st.C
Bardzo Cię przepraszam Sukkubus za te śmieci w Twoim wątku, ale nie chciałbym abyś na początku swej przygody z piwowarzeniem kierował się radami mającymi niewiele wspólnego z prawdą. I to od użytkownika, który od prawie roku nie ma dość odwagi i dobrego wychowania aby się przedstawić i wypełnić profil.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo to on ma właśnie takie parametry jak karmelowy jasny Strzegom
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziNie pisz do mnie w liczbie mnogiej, bo jestem pojedynczy, chyba że zapomniałeś dodać: "wicie, rozumicie towarzyszu"
Jak znajdziesz post w którym się tak wypowiadam, to wtedy będziesz mógł to napisać - nie wcześniej.
Bardzo Cię przepraszam Sukkubus za te śmieci w Twoim wątku, ale nie chciałbym abyś na początku swej przygody z piwowarzeniem kierował się radami mającymi niewiele wspólnego z prawdą. I to od użytkownika, który od prawie roku nie ma dość odwagi i dobrego wychowania aby się przedstawić i wypełnić profil.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sukkubus79 Wyświetlenie odpowiedziŻona niezbyt zadowolona.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziTo częsty przypadek. Moja też za wędzonkami nie przepada - ani Szlenkerla, ani grodzisze... Ale mnie jakoś również nie podchodzi, więc nie ma konfliktu w domu.
Comment
-
-
04.04.2011 Warka nr.7
Witbier 11,5º BLG zestaw redakcyjne z zacieraniem CP
* słód pilzneński 2 kg
* pszenica niesłodowana ześrutowana 1,8 kg
(spakowana oddzielnie)
* płatki owsiane 0,4 kg
* kolendra 15 g
* Curaçao 20 g
* Chmiel Lubelski, granulat, 25 g
Zacieranie infuzyjne dwu temperaturowe,dodatkowo zastosowałem dziesięcio minutową przerwę białkową.
Kolejna przerwa w temp 61-63 30minut
następnie 71-73 do negatywnej próby jodowej
Wysładzałem do uzyskania 9 BLG wyszło 24 litry brzeczki.
Skopałem coś przy chmieleniu odparował tylko jeden litr,co dało wzrost BLG do 10,2 niestety trochę za mało.
Odłożyłem 1,7 litra brzeczki do refermentacji.
We wtorek 05.04.2011 brzeczka zaszczepiona starterem drożdży safbrew t-58.
Comment
-
-
Witek 10 blg też dobry jest - to ma być lekkie piwko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWitek 10 blg też dobry jest - to ma być lekkie piwko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sukkubus79 Wyświetlenie odpowiedziMyślałem o zacieraniu warek o objętości 40 litrów. Niestety mam gar o pojemności 35 litrów. Z zacieraniem nie będzie większego problemu ale jak to chmielić? Jest to w ogóle możliwe ?
Comment
-
-
To pewnie odparowało na maksa i będziesz miał Imperial Milk Stouta
Nie powinno nic zaszkodzić, nawet, jak się coś przypaliło to zginie pod aromatem barwiących dodatków
Comment
-
Comment