Dzisiaj zabutelkowaliśmy warkę #159 Porter, odfermentował do 5Blg, warka #160 Pils 2,5Blg przelany na cichą. Warka #161 Pils II nadal na burzliwej. W przyszłym tygodniu ostatnia warka w tym sezonie, najprawdopodobniej będzie to Grodziskie
Zabawę czas kończyć. Wygląda na to, że to ostatnia warka w sezonie, butelek i kegów starczy "na styk" Dziś towarzyszył nam kolega klisz. Dzięki wielkie za miłą pogawędkę i skromne "nasiąkanie".
P.S. Na Festiwalu w Annopolu sobie odbijemy
warka #162 Grodziskie
Skład
pszeniczny 8kg
pszeniczny wędzony 3,3kg
orkiszowy 1kg
Z małym poślizgiem, ale spieszę poinformować, że warki #161 Pils2 i #162 Grodziskie w butelkach Można tym samym powiedzieć, że sezon 2013/2014 został zamknięty. Na podsumowania przyjdzie czas. Teraz pozostaje to co najprzyjemniejsze, spijanie uwarzonej ambrozji
Sezon 2014/2015 rozpoczęty w piątek 21.11.14r.Tym razem uwarzony został Belgian Dark Strong Ale, wyszło 68L/19blg. Część zadana drożdżami 1214 Belgian Abbey, a część suchymi Abbaye. Suche wystartowały już po 6h, płynne potrzebowały na to ok.15h. Fermentacja w temp. 18-19stC.
Comment