Wczoraj rozpocząłem karierę jako piwowar domowy. Na pierwszą warkę wybrałem alta 11,5 blg z zestawu Centrum Piwowarstwa.
Zacieranie rozpocząłem o godzinie 10, gotowanie skończyłem o 20. Czyli cały proces warzenia trwał bardzo długo. Myślę, że wlekłem się z wysładzaniem. Poza tym to moja pierwsza warka i miałem kilka drobnych problemów, jak np. utrzymywanie temperatury przy zacieraniu. Brzeczka godzinę temu została zadana drożdżami Safbrew S-33.
Zacieranie rozpocząłem o godzinie 10, gotowanie skończyłem o 20. Czyli cały proces warzenia trwał bardzo długo. Myślę, że wlekłem się z wysładzaniem. Poza tym to moja pierwsza warka i miałem kilka drobnych problemów, jak np. utrzymywanie temperatury przy zacieraniu. Brzeczka godzinę temu została zadana drożdżami Safbrew S-33.
Comment