Sweet Stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Sweet Stout

    Witam,
    Mam zamiar pierwszy raz warzyć stout'a, a konkretnie ma to być Sweet Stout, oczywiście z zacieraniem, więc jesli ktoś ma jakąś sprawdzoną recepturę i może ją podać, to będę wdzięczny. I wszelkie sugestie doświadczonych w Stout'ach mile widzine.

    Pozdrawiam
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3489

    #2
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment


    • #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
      Witam,
      Mam zamiar pierwszy raz warzyć stout'a, a konkretnie ma to być Sweet Stout, oczywiście z zacieraniem, więc jesli ktoś ma jakąś sprawdzoną recepturę i może ją podać, to będę wdzięczny. I wszelkie sugestie doświadczonych w Stout'ach mile widzine.

      Pozdrawiam
      Czy nikt nie może nic poradzić?

      Comment

      • fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3489

        #4


        Jeszcze raz...
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        • ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23926

          #5
          Podanie linku do swoich wyników wyszukiwania kieruje donikąd.
          Last edited by ART; 2011-03-20, 12:05.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

          Comment

          • fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3489

            #6
            Sprawdzałem przed wklejeniem, nawet dwa razy
            Napraw to jakoś, przecież potrafisz
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

            Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

            Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

            Comment


            • #7
              Może dokładniej napiszę o co mi chodzi, mam gotowy zestaw z BA na Stouta, ale chcę zrobić Sweet Stouta - co zrobić, aby właśnie wyszedł sweet ?
              Mam zasobom 20 warek zacieranych, ale nigdy nie robiłem Stouta,proszę więc o radę, albo jakiś dokładny link.

              dzięki i pozdrawiam

              Comment

              • jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

                #8
                Dodać laktozy.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

                (1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

                Comment

                • Twilight_Alehouse
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.06
                  • 6310

                  #9
                  I zacierać na słodko.

                  Comment

                  • jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

                    #10
                    A wystarczy poszukać http://www.wiki.piwo.org/index.php/M..._Krysiak_(wena)
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

                    (1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

                    Comment


                    • #11
                      Dzięki, zamówiłem laktozę na BA (250 g).

                      Comment

                      • leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Dzięki, zamówiłem laktozę na BA (250 g).
                        Mało. Na standardową warkę ta ilość niemal nie wpłynie na smak.

                        Comment

                        • mareks
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.05
                          • 1939

                          #13
                          Ja dałem 750g na warkę 20l i kobiety są zachwycone tym piwem.

                          Comment

                          • Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

                            #14
                            Sprawdzony - niejednokrotnie - przepis, możesz się posiłkować składem do stworzenia swojej receptury:
                            Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment


                            • #15
                              Dałem 250 g, jest na cichej, jak próbowałem przy przelewaniu to ma fajny smak, nie jest słodkie, ale też nie wytrawne.
                              I pytanko, ile mam trzymać go na cichej?

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X