Tripel z 19 zeszedł do 4 blg i trzymał przez 3 dni.Dzisiaj poszedł do butelek.
Zawarzono 19l Gingers Beer Coopersa ,wyszło 8blg.Kobitkom też się coś należy.
Stout wczoraj zabutelkowany,cynamonu nic nie czuć ,za to smaki porterowe.Wyszło 29x0.5l.zeszło do 2 blg.
Uwarzone Brown Ale z 1 kg miodu na cukrze kandyzowanym.Wyszło 15l o 18blg.Będzie mocno i słodko.
Na barbórkę będzie czym słodzić.
Brown Ale zeszedł do 2 blg ,w niedzielę poszedł do butelek.Wskutek ciagłego próbowania zostało13,5l.
Na warsztat poszedł Canadian Blonde ,12blg,20l.1kg cukru trzcinowego.
21 10 2011 Canadian poszedł do butelek.zeszło prawie do 0blg.Wyszło 36x0.5l.Reszta jakoś "wyparowała"
Uwarzony Milk Stout .
20 l,14 blg.1kg laktozy ,1kg glukozy.Coś z tego będzie.
Wczoraj Milk Stout poszedł do butelek.Od soboty było 7blg .Trochę za dużo ale po wstawieniu do troszkę cieplejszego pomieszczenia zeszło prawie do 5blg,czyli została laktoza.Wyszło 36x0.5l.
W międzyczasie się zrobił i zabutelkował podpiwek robiony wg.przepisu na paczce jak i druga paczka odfermentowała w fermentatorzez 8blg do 2.Też poszła do butelek-19x0.5l.
Zawarzono IPA 21l,11.5blg i Cydr jabłkowy 23l 9.5blg.
Wczoraj Old Ale i Oud Riuns poszły do butelek.Ciężko fermentowały ,doszły do 5blg i nic.po czterech dniach takiego stanu zabutelkowałem.W smaku dobre.
Zrobiłem Koźlaczka 14.5l 15blg i imbirowe słabiutkie 23l 6blg
Koźlaczek jak i Imbirek poszły do butelek.Koźlaczek zeszedł do 4 i tak się trzymał,jakoś nie chciał niżej zejść.
Na razie przerwa w warzeniu-trza spożyć co w piwnicy.
Milk Stout otwarty-dla mnie rewelka,dawno tak dobrego stouta nie piłem.
24-Bitter do butelki ,zszedł do 2 i niżej nie chciał zejść.
25 Gallia zeszła do 3.5 i trzymała tak 5 dni,trudno taka poszła do butelek.
26-Milk Stout-pucha Irish Stout,0.5kg laktozy(dzięki Dori),kilo słodu BA-20l 12blg + drożdże odzyskane po warce24.
27-Cydr z nektaru gruszkowego z Auchana10l +2 l bananowego (zaplątały się w paczkach)+ drożdże odzyskane po Barley Wine.Wszystko ładnie bulgocze od rana (robione wczoraj po południu).
Po 109 latach piwnej posuchy w Kojetinie od zeszłego roku znowu warzy się piwo. Browar i to spory browar, warzy od 2021 roku, natomiast restauracja, kręgielnia ma ruszyć, być może pod koniec tego roku. Póki co w środku trwają prace wykończeniowe, a i na zewnątrz elewacja nie jest jeszcze...
Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
Patrząc na mapę można by pomyśleć, że Brandýs nad Labem-Stará Boleslav to w sumie dwa oddzielne miasta rozdzielone rzeką Łaba, ale od 1960 roku jest to jedno miasto posiadające drugą najdłuższą, oficjalną nazwę wśród obecnych miast w Czechach. Jeżeli popatrzymy na oba miasta poprzez...
Comment