Browar Arkowy - crocco warzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • crocco
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.12
    • 590

    #16
    !8 kwiecień-pilsener przelany do butelek(44x0,5l)
    Zawarzonyny Stout z puszką słodu ciemnego i do fermentatora poszło 0,5 kg miodu lipowego.
    Przez dobę nic się nie działo a teraz piana wychodzi przez rurkę,chyba niema się czego bać?

    Comment

    • crocco
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.12
      • 590

      #17
      Mexican otwarty,lekkie w smaku złociste,ciągle bąbelkujące.Niestety piana szybko opadła i nic po niej nie zostało.

      Comment

      • crocco
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.12
        • 590

        #18
        30 kwietnia Stout z lekkim miodowym posmakiem został zabutelkowany.Wyszło 45x 0,5l.Strasznie pienisty,ciężko do butelek się wlewało.
        Zawarzono Lagera z brewkita Coopersa

        Comment

        • crocco
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2010.12
          • 590

          #19
          13 maja zabutelkowano Lagera ,wyszło 46x0.5l.
          Zawarzono Droughta.
          Last edited by crocco; 2011-05-14, 05:41.

          Comment

          • crocco
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2010.12
            • 590

            #20
            Drought zabutelkowany,46x0.5l.
            Nic nie warzyłem ,piwniczka pełna ,na razie skupię się na częstszym odwiedzaniu piwniczki.
            Medos Stout(jak go nazwałem) z 30 .04dojrzał jakoś tak pod portera i smakiem i mocą (wychodzi jakieś 9 vol).

            Comment

            • crocco
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2010.12
              • 590

              #21
              Australian Pale Ale zagotowany dzisiaj.

              Comment

              • fidoangel
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 3489

                #22
                Bardzo skromne opisy. Wiem, że z puchy ale jestem ciekaw jak to robisz i jakie Ci wychodzą. Co z tym miodem wyszło?
                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                Comment

                • crocco
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2010.12
                  • 590

                  #23
                  Pierwsze -ogólnie mówiąc niezłe,,drugie -mexican bardzo dobre,lekkie niezbyt mocne (wyszło ok 4 vol. piana nie trzyma się za długo za to długo w kuflu gazuje.
                  Pilsner-pomyłka-wyszło takie jakieś winne,da się pić ,ale jakoś nie ciągnie mnie do tego.
                  Co do stouta z miodem miodu nic nie wyczuwam,smak ciekawy ,lekko gorzki pozostaje nuta czekoladowa na końcu,wyszło około 7 vol,niestety trochę zbyt nagazowane piana trzyma się bardzo długo i jest gęsta.Niestety zbyt dobre aby zbyt długo miało zostać na półce(Jest jeszcze 6 butelek).
                  Lager chyba nie wyszedł tak jak miał ale kumplowi też wyszedł taki smakjak mnie więc chyba tak miało być
                  Szóste-drought-pyszne dobrze nagazowane piana długo się trzyma,niezbyt mocne-fajnie się przy nim siedzi.
                  Siódme teraz robiłem więc na razie cisza.
                  Mam zamówione parę smaków ,więc przy takiej pogodzie będzie co robić.
                  Mam nadzieję robić kiedyś normalnie ale ze względów techniczno czasowych na razie jest to niemożliwe.
                  Last edited by crocco; 2011-08-01, 21:32.

                  Comment

                  • crocco
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2010.12
                    • 590

                    #24
                    Jakieś migdały w smaku droughta się wyczuwa.Normalne to?Trzecia butla to samo.

                    Comment

                    • fidoangel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.07
                      • 3489

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pilsner-pomyłka-wyszło takie jakieś winne,da się pić ,ale jakoś nie ciągnie mnie do tego.

                      Lager chyba nie wyszedł tak jak miał ale kumplowi też wyszedł taki smakjak mnie więc chyba tak miało być
                      Nie sądzą aby takie miały wyjść. To już nie była pora na takie piwa. Poczekaj z dolną fermentacja do późnej jesieni, się zdziwisz

                      Nie wiem nic o tych migdałach ale jak smaczne to
                      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                      Comment

                      • crocco
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2010.12
                        • 590

                        #26
                        APA w butelce.Wyszło 40x0.5l.Koźlak zawarzony ,myślę,że rano będzie bulkało.

                        Comment

                        • crocco
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2010.12
                          • 590

                          #27
                          Drought smaczny.
                          Koźlak zabutelkowany,wyszło 41x0.5l+o.5 w gardło-będzie pyszne.
                          Zrobiłem Scottish Heavy i jestem ciekaw smaku-jeszcze takiego nie próbowałem

                          Comment

                          • crocco
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.12
                            • 590

                            #28
                            Scottish Heavy w butelkach.Wyszło 36x0.5l+ 05l w gardło.Od dwóch dni trzymało 2blg.Fermentowane w temp 20-21C.
                            Uwarzone zostało Nut Brown Ale,bulka wesoło w temp 22C.
                            Butelkowanie i warzenie oczywiście było wczoraj.

                            Comment

                            • crocco
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2010.12
                              • 590

                              #29
                              Miałem możliwość spróbowania Stouta Primatora i był to dla mnie szok-smakowało dokładnie jak moje pierwsze piwo Irish Stout z tym ,ze na moim jest dużo większa piana i trzyma się przez długi czas a na Primatorze straciła się prawie zaraz po nalaniu.

                              Comment

                              • fidoangel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 3489

                                #30
                                No i mamy przepis na "klona" primatorowego stouta.
                                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                                Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                                Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X