Browar Arkowy - crocco warzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • crocco
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.12
    • 590

    #31
    Wczoraj znowu imprezka.Nut Brown Ale zabutelkowane-39x0.5l.
    W kadzi dzisiaj bulka już Mild.Zrobiłem 20 l -wyszło 12blg.

    Comment

    • crocco
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.12
      • 590

      #32
      Mild dzisiaj zabutelkowany,37x0,5l.
      Zawarzono Triple 8l.

      Comment

      • crocco
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.12
        • 590

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedzi
        Mild dzisiaj zabutelkowany,37x0,5l.
        Zawarzono Triple 8l. narazie czekam aż ochłodnie i daję drożdże.
        Last edited by ART; 2011-09-01, 23:23.

        Comment

        • crocco
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2010.12
          • 590

          #34
          Tripel z 19 zeszedł do 4 blg i trzymał przez 3 dni.Dzisiaj poszedł do butelek.
          Zawarzono 19l Gingers Beer Coopersa ,wyszło 8blg.Kobitkom też się coś należy.

          Comment

          • crocco
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2010.12
            • 590

            #35
            Gingers w końcu zszedł do 0blg.poszło dio butelek 7x1l,22x0.5l.
            Na warsztat poszedł Stout z cynamonem.Wyszło ok 15l ,15blg.Już bulka w 20 C

            Comment

            • crocco
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2010.12
              • 590

              #36
              Stout wczoraj zabutelkowany,cynamonu nic nie czuć ,za to smaki porterowe.Wyszło 29x0.5l.zeszło do 2 blg.
              Uwarzone Brown Ale z 1 kg miodu na cukrze kandyzowanym.Wyszło 15l o 18blg.Będzie mocno i słodko.
              Na barbórkę będzie czym słodzić.

              Comment

              • crocco
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2010.12
                • 590

                #37
                Brown Ale zeszedł do 2 blg ,w niedzielę poszedł do butelek.Wskutek ciagłego próbowania zostało13,5l.
                Na warsztat poszedł Canadian Blonde ,12blg,20l.1kg cukru trzcinowego.

                Comment

                • crocco
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2010.12
                  • 590

                  #38
                  21 10 2011 Canadian poszedł do butelek.zeszło prawie do 0blg.Wyszło 36x0.5l.Reszta jakoś "wyparowała"
                  Uwarzony Milk Stout .
                  20 l,14 blg.1kg laktozy ,1kg glukozy.Coś z tego będzie.

                  Comment

                  • crocco
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2010.12
                    • 590

                    #39
                    Wczoraj Milk Stout poszedł do butelek.Od soboty było 7blg .Trochę za dużo ale po wstawieniu do troszkę cieplejszego pomieszczenia zeszło prawie do 5blg,czyli została laktoza.Wyszło 36x0.5l.
                    W międzyczasie się zrobił i zabutelkował podpiwek robiony wg.przepisu na paczce jak i druga paczka odfermentowała w fermentatorzez 8blg do 2.Też poszła do butelek-19x0.5l.

                    Zawarzono IPA 21l,11.5blg i Cydr jabłkowy 23l 9.5blg.

                    Comment

                    • crocco
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2010.12
                      • 590

                      #40
                      Wczoraj IPA poszła do butelek -39x0.5l.
                      Cydr też poszedł-40x0.5l+1x2l.
                      Zawarzono Old Ale-6.5l 17blg.
                      Oud Bruin-12l 18blg

                      Comment

                      • crocco
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2010.12
                        • 590

                        #41
                        Wczoraj Old Ale i Oud Riuns poszły do butelek.Ciężko fermentowały ,doszły do 5blg i nic.po czterech dniach takiego stanu zabutelkowałem.W smaku dobre.
                        Zrobiłem Koźlaczka 14.5l 15blg i imbirowe słabiutkie 23l 6blg

                        Comment

                        • crocco
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2010.12
                          • 590

                          #42
                          Koźlaczek jak i Imbirek poszły do butelek.Koźlaczek zeszedł do 4 i tak się trzymał,jakoś nie chciał niżej zejść.
                          Na razie przerwa w warzeniu-trza spożyć co w piwnicy.
                          Milk Stout otwarty-dla mnie rewelka,dawno tak dobrego stouta nie piłem.

                          Comment

                          • crocco
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.12
                            • 590

                            #43
                            Po miesięcznej przerwie znowu browarek zaczął działać
                            22-Barley Wine 13l, 19blg
                            23 Irish Velvet-21l , 11blg

                            Comment

                            • crocco
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2010.12
                              • 590

                              #44
                              Stout zeszedł do 2blg wyszło 39x0.5l
                              Barley zeszedł do 2blg wyszło 25x0.5l
                              24
                              bitter -20l 12blg
                              25
                              Galia 12l 13blg

                              Comment

                              • crocco
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2010.12
                                • 590

                                #45
                                24-Bitter do butelki ,zszedł do 2 i niżej nie chciał zejść.
                                25 Gallia zeszła do 3.5 i trzymała tak 5 dni,trudno taka poszła do butelek.
                                26-Milk Stout-pucha Irish Stout,0.5kg laktozy(dzięki Dori),kilo słodu BA-20l 12blg + drożdże odzyskane po warce24.
                                27-Cydr z nektaru gruszkowego z Auchana10l +2 l bananowego (zaplątały się w paczkach)+ drożdże odzyskane po Barley Wine.Wszystko ładnie bulgocze od rana (robione wczoraj po południu).

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X