31 marzec
Pora na resztki po średniowieczu.
Warka 38-Drought Traditional Coopersa + wywar z 30gr kolendry .
16l 11blg
drożdże MauriBrew po IPA.
Do butelek poszła IRA 36x 0.5l
Jakoś Weizenbock kiepsko fermentuje-mija 14 dzień na burzliwej (bulka sobie co jakiś czas)a zszedł z 18blg na 6 . w ciągu ostatnich 3 dni zszedł jednak o 1blg.W smaku trochę za słodki.Rozkołysałem go trochę dzisiaj,poczekam parę dni i na cichą.
65st-30min
72st-40min-próba ok
78 wysładzanie
wyszło 34l 14blg
Chmielenie
40g Marynka -60min
25gLubelski 20min
25g Lubelski 10min
Wyszło 17l 18blg.
Litrażu trochę mało -ok 2l poszło z gara przy zagotowaniu,mój błąd nie dopilnowałem.
Drożdże Safale s-04 rozsypane po napowietrzonej brzeczce o temp 21st
Fermentacja w 20st.
Warka 47-imbirek
Bez zasypu-puszka Coopersa 20l-7blg.
Warka 48-ostatnia puszka -Australian Pale Ale na słodzie BA zamiast cukru + 40g Lubelskiego zagotowanego w 1l wody dodanego do brzeczki..20l 11blg
Pilzneński 5kg
66st-30min
72st-40min
Warka 49-Malina
wysładzanie-23l-13blg
Marynka 40g-60min
Lubelski-40g-10min
dodano 2l soku malinowego z Lidla + 2l wody przegotowanej
20l-12blg
Się chłodzi
Planowane drożdże s-04
Warka 50 Malinka
wysładzanie-20l-6blg
Po zagotowaniu dodano 3l soku malinowego z Lidla
20g Marynki -60min
40g Lubelskiego 10 min
Po chmieleniu dolano 3l przegotowanej wody.
zostało 20l-6blg
Na zimno 20g lubelskiego
drożdże 14g po puszkach Coopersa.
Warka 41.KsiężycowyStrong?)
Po zasypie nie wiem co to będzie ale coś wyszło.
Wyszło 17l 18blg.
Drożdże Safale s-04 rozsypane po napowietrzonej brzeczce o temp 21st
Fermentacja w 20st.
Jak dały radę drożdże w ten sposób zadane do takiej mocnej brzeczki?
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment